Muurahaiset kiipeävät puihin eli kiinalaiset Härkis® nuudelit
Tämä annos on lohturuokien aatelistoa! Muurahaiset kiipeävät puihin on kiinalaisten vastine bologneselle. Tässä versiossa on soijalta ja inkivääriltä maistuvaa Härkis härkäpapumurua nuudeleiden kanssa. Ruoan hauska nimi johtuu nuudeleihin tarttuvista hippusista.
Annoskoko
4 annosta
Valmistusaika
Alle 30 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
250 g | riisinuudeleita |
½ dl | seesamiöljyä |
Kastike
4 | valkosipulinkynttä |
2 rkl | raastettua inkivääriä |
¾ dl | rypsiöljyä |
1 pkt | Härkis Härkäpapumuru Umami (250 g) |
1-2 rkl | chilikastiketta esim. srirachaa tai sweet chiliä |
½ dl | soijakastiketta |
2 rkl | hoisin-kastiketta |
3 | kevätsipulinvartta tai 1 ruukku ruohosipulia hienonnettuna |
Valmistusohje
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita valutettujen nuudelien joukkoon seesamiöljy.
- Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Kuullota silppua pannulla rypsiöljyssä noin minuutti. Lisää härkäpapumuru ja paista kuumalla pannulla rapeaksi. Mausta chilillä, soijakastikkeella ja hoisin-kastikkeella.
- Yhdistä nuudelit ja härkäpapumurukastike. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla.
- VINKKI! Kaipaatko annokseen lisää kasviksia? Paista joukkoon porkkanaa, parsakaalia tai kiinankaalia.