Kreikkalainen uunipasta
Uunipasta on mehevä suosikkiruoka, joka syntyy helposti ja siitä riittää isommallekin porukalle.
Annoskoko
6 annosta
Valmistusaika
Yli 30 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
350 g | Torino Kahden Värin Täysjyväpenne pastaa |
2 rkl | öljyä |
1 pkt | Härkis® härkäpapusuikale valkosipuli & yrtit (250 g) |
1 | punasipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
1 | paprika |
2 dl | kivettömiä oliiveja |
50 g | babypinaattia |
Kastike
800 g | tomaattimurskaa |
3 dl | vettä |
1 tl | oreganoa |
1 tl | suolaa |
1 tl | sokeria |
½ tl | rouhittua mustapippuria |
200 g | (laktoositonta) fetajuustoa |
1 ruukku | tuoretta basilikaa |
Valmistusohje
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä tai käytä ylijäänyttä kypsää pastaa.
- Kuullota pannulla öljyssä härkäpapusuikaleet, punasipulisuikaleet, hienonnetut valkosipulinkynnet, paprikasuikaleet, oliivit ja pinaatti. Sekoita kypsä pasta joukkoon ja kaada seos uunivuokaan.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Sekoita kevyesti. Murustele fetajuusto vuoan pinnalle.
- Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Viimeistele tuoreella basilikalla.