Hyppää sisältöön

Härkis® Kaurajauhis-perunalasagne

Tämän mehevän ruoan valmistus on perinteistä lasagnea nopeampaa, koska tomaatti- sekä juustokastiketta ei tarvitse keitellä, näin säästyy myös paljolta tiskiltä. Maukkaat perunasiivut korvaavat lasagnelevyt, joten tämä tekee lasagnesta myös gluteenittoman. 

Annoskoko

6 annosta

Valmistusaika

Yli 60 minuuttia

Ruokavaliot
G
Gluteeniton
KM
Kananmunaton
L
Laktoositon

Ainesosat

1 kgperunoita
100 gpakastesipulikuutioita
2 rklöljyä
1 pktHärkis Kaurajauhis (225 g)
1 prkyrttitomaattimurskaa (390 g)
¾ tlsuolaa
valko- ja mustapippuria
1 prk maustamatonta juustokastiketta (Koskenlaskija) (250 g)
2 dlruokakermaa
150 gjuustoraastetta

Valmistusohje

  1. Kuori ja viipaloi perunat ohuehkoiksi viipaleiksi. 
  2. Paista sipulikuutiot ja Härkis öljyssä. Sekoita joukkoon tomaattimurska ja mausteet. 
  3. Yhdistä juustokastike, ruokakerma ja juustoraaste. 
  4. Levitä voidellun uunivuoan pohjalle kerros perunaviipaleita. Lusikoi päälle puolet Kaurajauhis-kastikkeesta ja kolmasosa juustokastikkeesta. 
  5. Kokoa toinen kerros samalla tavalla. Levitä päällimmäiseksi loput perunaviipaleista ja juustokastikkeesta. 
  6. Paista 175-asteisen kiertoilmauunin alatasolla noin tunnin verran. 

Haku