Kasvismoussaka
Tästä mehevästä kasvismoussakasta tekee vielä pikkasen parempaa Härkis®-härkäpapumuru. Täyteläinen uuniruoka maistuu koko perheelle.
Annoskoko
6 annosta
Valmistusaika
Yli 60 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
1 kg | munakoisoa |
1 dl | öljyä |
½ tl | suolaa |
Härkis-kastike
1 pkt | Härkis härkäpapumuru Umami (250 g) |
½ dl | öljyä |
1 | sipuli |
4 | valkosipulinkynttä |
2 rkl | tomaattisosetta |
½ dl | punaviinietikkaa |
500 g | tomaattimurskaa |
2 dl | vettä |
1 tl | kanelia |
1 tl | oreganoa |
1 tl | sokeria |
1 tl | suolaa |
½ tl | minttua |
mustapippuria |
Valkokastike
½ dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
1 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
½ l | maitoa |
2 | munaa |
50 g | juustoraastetta |
suolaa, valkopippuria ja muskottipähkinää |
Valmistusohje
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen kiertoilmatoiminnolla.
- Leikkaa munakoisot noin 1 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Voitele munakoisot molemmin puolin öljyllä ja mausta suolalla. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
- Paista härkäpapumurumuru rapeaksi. Siirrä sivuun odottamaan.
- Kuori ja pilko sipulit. Kuumenna kattilassa öljy ja freesaa sipuleita ja tomaattisosetta hetken aikaa. Lisää punaviinietikka ja anna kiehahtaa.
- Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna kiehua poreillen 30 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää joukkoon härkäpapumurut ja tarkista kastikkeen maku.
- Kuumenna Sunnuntai Juokseva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen, älä ruskista. Laske lieden lämpöä, lisää maito hitaasti ohuena nauhana ja sekoita hyvin koko ajan, etteivät jauhot paakkuunnu. Keitä noin kolme minuuttia.
- Sekoita kastikkeen sekaan juustoraaste, suola, mausteet ja vatkatut munat. Sekoita kastike tasaiseksi.
- Voitele uuninkestävä vuoka. Lado puolet munakoisoviipaleista vuoan pohjalle ja levitä puolet kastikkeesta päälle. Kokoa toinen kerros samalla tavalla. Kaada juustokastike päälimmäiseksi. Paista uunin keskitasolla noin puoli tuntia. Anna tasaantua hetki ennen tarjoamista.