Härkis® karjaton paisti
Karjalanpaisti on yksi Suomen vanhimpia perinneruokia. Karjalanpaisti taipuu mainiosti myös vegaaniseksi ja maistuu erehdyttävän paljon esikuvaltaan.
Annoskoko
4 annosta
Valmistusaika
Yli 60 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
3 | sipulia (n. 350 g) |
3 | porkkanaa (n. 400 g) |
pala | lanttua (n. 200 g) |
½ dl | öljyä |
1–1 ½ tl | suolaa |
8 | maustepippuria |
3 | laakerinlehteä |
n. 8 dl | vettä |
Lisäksi
½ dl | öljyä |
1 ras | Härkis Härkäpapumurska Original (250 g) |
Valmistusohje
- Kuori ja pilko sipulit, porkkanat ja lanttu. Sipulit saavat jäädä reilun kokoisiksi paloiksi.
- Laita kasvikset uunivuokaan. Pyöräytä joukkoon öljy ja suola.
- Paahda kasviksia 275° uunin ylätasolla grillivastustoiminnolla noin 10 minuuttia, niin että kasvikset saavat hieman väriä.
- Vähennä uunin lämpötila 200°.
- Lisää vuokaan laakerinlehdet, pippurit ja vettä sen verran, että kasvikset juuri peittyvät.
- Kypsennä uunissa 200° reilu tunti, riippuen juuresten koosta. Lisää vettä tarvittaessa. Peitä tarvittaessa kypsymisen loppuvaiheessa foliolla. Kun kasvikset ovat kypsiä ota vuoka pois uunista.
- Kuumenna öljy paistinpannulla, paista härkäpapumurska rapeaksi ja lisää se kasvisten joukkoon juuri ennen tarjoilua.
- Tarjoa Härkis-karjalanpaisti keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kera. Lisukkeena maistuvat suola- tai maustekurkut ja puolukkasurvos.