Härkis® perunasalaatti
Perunasalaatti on loistava piknik-eväs. Tarjoile esim. naan-leipien kera.
Annoskoko
4 annosta
valmistusaika
Alle 60 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
5 | perunaa |
1 | pieni kukkakaali |
1 tl | suolaa |
½ dl | öljyä |
1 ras | Härkis Härkäpapumurska Original (250 g) |
2 dl | maustamatonta jogurttia |
2 rkl | sitruunan mehua |
1 tl | kuminaa |
suolaa ja mustapippuria myllystä | |
50 g | baby pinaatin lehtiä |
100 g | fetajuustoa |
Valmistusohjeet:
- Kuori ja kuutioi perunat pienehköiksi paloiksi. Pilko kukkakaali pieniksi nupuiksi. Laita molemmat samaan kattilaan ja kaada päälle vettä kunnes kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Mausta keitinvesi suolalla.
- Keitä noin 10 minuuttia ja kaada vesi pois. Anna kasvisten jäähtyä.
- Paista härkäpapumurska rapeaksi öljyssä. Jäähdytä.
- Sekoita jogurtin joukkoon mausteet ja kaada jogurttikastike kasvisten joukkoon. Anna makujen tekeytyä kylmässä. Lisää pinaatinlehdet joukkoon kevyesti käännellen ja viimeistele murustetulla fetajuustolla ja härkäpapumurskalla.