Härkis®-kasvishernekeitto
Torstai on hernekeittopäivä! Kokeile Härkis®-keittiön maukasta kasvishernekeittoa.💚 Härkäpapumurulla rikastettu kasvishernekeitto on maukasta sekä ruokaisaa.

Annoskoko
5 annosta
valmistusaika
Yli 60 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
500 g | kuivattuja herneitä |
2 ½ l | vettä |
2 | sipulia |
3 | laakerinlehteä |
2 | kasvisliemikuutiota |
2 | porkkanaa |
1 | palsternakka |
100 g | juuriselleriä |
2 rkl | sinappia |
2 tl | kuivattua meiramia |
1 tl | savupaprikajauhetta |
mustapippuria, suolaa | |
1 pkt | Härkis Härkäpapumuru Umamia (250 g) |
Sinapinsiemenillä ryyditettyä härkäpapumurskaa
1 rkl | öljyä |
1 pkt | Härkis Härkäpapumuru Umamia (250 g) |
1 tl | sinapinsiemeniä |
½ dl | paahdettua sipulia |
Valmistusohjeet:
- Huuhtele herneet kylmällä vedellä. Liota herneitä yön yli isossa kattilassa, jossa on vettä puolet reseptin vesimäärästä.
- Nosta kattila levylle ja lisää loppu vesi. Kuumenna ja keitä hetki. Kuori vaahto pois keiton pinnalta.
- Lisää hienonnettu sipuli, kasvisliemikuutio sekä laakerinlehdet ja keitä miedolla lämmöllä 1,5 tuntia.
- Kuori ja kuutioi juurekset. Lisää juurekset keittoon. Lisää tarvittaessa vettä. Anna keiton kiehua vielä 30–45 minuuttia.
- Mausta kasvishernekeitto sinapilla, meiramilla, savupaprikajauheella ja mustapippurirouheella. Lisää joukkoon Härkis, kiehauta ja tarkista maku.
- VINKKI! Voit myös maustaa härkäpapumurun ja tarjota sen hernekeiton kanssa. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista härkäpapumuru ja sinapinsiemenet rapeaksi, lisää joukkoon paahdettu sipuli. Lisää härkäpapumuru-lisuke kuumennettuun hernekeittoon juuri ennen tarjoilua.