Härkäpapumuru-pastasalaatti
Helppo kesäinen pastasalaatti on tällä kertaa kruunattu herkullisen rapeilla Härkis® härkäpapumuruilla. Pastasalaatti maistuu vaikkapa piknikeväänä ja on myös takuuvarma tarjoiltava kesän juhlissa. Ihanan inkivääri-yrttiöljyn raikkaus nostaa pastasalaatin suosikkien joukkoon!
Annoskoko
4 annosta
Valmistusaika
Yli 30 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
4 dl | kypsää Torino Täysjyväkaura Gnocchi pastaa jäähdytettynä |
1 pkt | Härkis® Härkäpapumuru Maustamaton (250 g) |
200 g | rapeaa salaattia (esim. jääsalaatti), revittynä |
100 g | salaattisekoitusta |
200 g | eri värisiä kirsikkatomaatteja, lohkoina |
Inkivääri-yrttiöljy
1 dl | oliiviöljyä |
2 tl | inkivääritahnaa tai raastettua inkivääriä |
1 tl | mustapippurirouhetta |
1 tl | valkosipulitahnaa tai raastettua valkosipulia |
1 tl | hunajaa |
1 dl | tuoreita yrttejä, esim. basilikaa tai ruohosipulia |
Valmistusohjeet
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.
- Valmista inkivääri-yrttiöljy sekoittamalla kaikki aineet hyvin ja anna hetken maustua huoneenlämmössä.
- Revi salaatti ja lohko tomaatit tarjoiluastiaan.
- Paista härkäpapumuru rapeaksi kuumalla pannulla ja anna jäähtyä.
- Valmista salaatti ripottelemalla pastat, tomaatit ja muruseos vuorotellen revityn salaatin päälle.
- Kaada osa inkivääriyrttiöljystä salaatin päälle ja jätä loput erikseen tarjolle.
- Vinkki: saat reseptistä gluteenittoman käyttämällä gluteenitonta pastaa.