Härkis® nuudelisalaatti
Härkis härkäpapusuikaleista, riisinuudelista ja kasviksista syntyy herkullinen aasialainen nuudelisalaatti.
Reseptin on laatinut Meri-Tuuli Väntsi.
Annoskoko
4 annosta
Valmistusaika
Alle 60 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
200 g | Broccolinia |
250 g | vermicelli-nuudelia (riisinuudelia) |
2 rkl | mustia seesaminsiemeniä |
tilkka rypsiöljyä | |
1 pkt | Härkis härkäpapusuikale Chili (250 g) |
1 | vihreä paprika |
1 | granny smith -omena |
½ | pomelo |
Kastike
2 | valkosipulin kynttä |
3 | limen mehu |
¼ dl | valkoviinietikkaa |
¼ dl | tamaria (Japanilaista soijakastiktta) tai tavallista soijakastiketta |
2 tl | fariinisokeria |
½ tl | anniksen siemeniä |
Valmistusohjeet
- Kiehauta kattilallinen vettä. Pese broccolinit, leikkaa niiden jalasta kuivat palat pois ja laita ne veteen kiehumaan. Keitä 2 minuuttia ja ongi vedestä pihdeillä. Lisää nuudelit broccolinien veteen, nosta kattila kuumalta levyltä ja peitä kannella. Anna nuudeleiden hautua kypsiksi noin 4 minuuttia (tarkista kypsennysaika paketista). Valuta nuudelit ja huuhtele runsaalla kylmällä vedellä.
- Kuumenna pannu keskilämmöllä, laita seesaminsiemenet sille ja paahda noin minuutin, sekoitellen koko ajan. Kaada siemenet teelautaselle jäähtymään, lisää pannuun tilkka öljyä ja paista härkäpapusuikaleet pannussa rapeiksi, noin 3 minuuttia. Ota sivuun jäähtymään.
- Leikkaa vihreä paprika ja omena tikuiksi, kuori pomelo ja kerää hedelmäliha talteen, heitä valkoiset hedelmän kalvot pois. Paloittele broccolinit.
- Tee kastike hienontamalla valkosipulin kynnet ja yhdistämällä ne muiden ainesten kanssa purkissa. Sulje lasipurkki ja ravista voimakkaasti.
- Kasaa nuudelit, broccolinit, puolet paistetuista Härkäpapusuikaleista, paprika, omenatikut ja pomelo kulhoon. Kaada kastike päälle ja sekoita nostelemalla salaattia kahdella lastalla pohjan kautta kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet hyvin.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Viimeistele lopuilla härkäpapusuikaleilla ja seesaminsiemenillä.