Hyppää sisältöön
Vastuullisuus

Kasvispainotteinen ruokavalio on helpoin ilmastoteko

Tänään maanantaina 8. lokakuuta julkaistu Ilmastopaneelin raportti on kirvoittanut asiantuntijoita ottamaan kantaa maapallomme tulevaisuuteen. Maailman johtavat tutkijat ovat selvittäneet, miten saada ilmaston lämpeneminen pysähtymään.

Helpoin ilmastoteko on ruokavalion muokkaaminen kasvispainotteisemmaksi. Tämän kiistattomasti simppelin ja edullisen ilmastoteon toteuttaminen ei vaadi investointeja, sääntöjä eikä kenenkään valvontaa. Se lähtee itsestä, ja sen voi aloittaa heti, vaikka seuraavalla kauppareissulla.

Moni meistä on ruokavalioltaan sekasyöjä, vaikkakin entistä useampi on alkanut kääntää katsetta kohti kasvispitoisempaa ruokavaliota. Halutaan tehdä hyvää niin itselle kuin ympäristöllekin.

Kasvisruoka on helppoa ja terveellistä, eikä sen laittaminen vaadi mitään erityistaitoja. Kauppojen kasvisvaihtoehtojen valikoima on viime vuosina monipuolistunut nopeasti. Hyviä vaihtoehtoja löytyy niin innokkaille kotikokeille kuin helppoutta arvostaville kuluttajille.

Kannattipa sitä sitten mitä ruokasuuntausta tahansa, niin on yksi asia, joka ratkaisee. Se on maku. Maun tulee olla kohdallaan, jotta kuluttajien valinnat satavat yhteisen ympäristömme laariin. Vastuullisuutta on myös se, että me ruoka-alan toimijat tarjoamme kasvistuotteita, jotka oikeasti maistuvat hyvälle.

Me Verso Foodilla parannamme maailmaa papu kerrallaan. Meille perinteisen viljelykasvin härkäpavun pääsy suomalaisten lautasille tuottaa paljon iloa, etenkin kun näemme, miten se maistuu entistä useammalle. Ja tuottaa hyvän olon. Myös luonnolle.

Tomi
Verso Foodin toimitusjohtaja

Haku