fbpx

Moi, me ollaan Härkis!

Härkäpapuista ruokaa suurella sydämellä

Intohimo herkulliseen ruokaan ja rakkaus suomalaiseen härkäpapuun. Siinäpä Härkis pavunpalkoon tiivistettynä.

Haluamme omalla innokkuudellamme kutsua kaikki saman pöydän ja herkullisen ruoan ääreen. Ruokamme sattuu myös olemaan kasvipohjaista ja kestävää. Näin ollen tavoitteenamme onkin vastuullisen kasvisruoan herkullistaminen. Hyvä ruoka on hyvää ruokaa, ei tämä sen kummallisempaa ole.

Ei vastakkainasettelua, ei meitä ja heitä, ei erikoisuudentavoittelua: radikaaleinta meissä on se, ettemme ole radikaaleja.

Pavun viitoittama polkumme (tähän saakka)

Tarinamme alkoi 2010, kun joukko innovaattoreita mietti voisiko kotimaisista palkokasveista syntyä uusia herkkuja ruokapöytiimme. Ensin ajatuksena oli herneen taivuttaminen uusiin muotoihin, mutta pian härkäpapu vakuutti heidät ainutlaatuisuudellaan ja monipuolisuudellaan. Ensin perustettu Nofu Oy vaihtoi nimekseen Verso Food Oy. Sen jälkeen härkäpapu on ollut osa kaikkia valmistamiamme ruokia.

Pitkän tuotekehityksen jälkeen todellinen läpimurto tapahtui 2016, kun toimme markkinoille Härkis®-tuotteet. Vuonna 2019 lanseerattiin tuotekehittäjiemme seuraava mestariteos Beanit® härkäpapusuikaleet, joiden myötä vakiinnutimme entisestään asemaa markkinajohtajana Suomessa. Keväästä 2021 lähtien Härkis on ollut osa Raisio-konsernia. Vuonna 2023 Beanit-nimestä luovuttiin Suomen markkinoilla ja kaikki tuotteet löytyvät nyt Härkis-brändin alta. Näin kaikki tutut tuotteemme löytyvät helposti yhden nimen takaa. Beanit jatkaa brändinä, jonka avulla viemme suomalaista kasvisruokaa maailmalle.