Hyppää sisältöön

Härkis®-kasvishernekeitto

Torstai on hernekeittopäivä! Kokeile Härkis®-keittiön maukasta kasvishernekeittoa.💚 Härkäpapumurulla rikastettu kasvishernekeitto on maukasta sekä ruokaisaa.

Annoskoko

5 annosta

valmistusaika

Yli 60 minuuttia

Ruokavaliot
G
Gluteeniton
KM
Kananmunaton
L
Laktoositon
M
Maidoton
V
Vegaaninen

Ainesosat

500 g kuivattuja herneitä
2 ½ lvettä
2sipulia
3laakerinlehteä
2kasvisliemikuutiota
2porkkanaa
1palsternakka
100 gjuuriselleriä
2 rklsinappia
2 tlkuivattua meiramia
1 tlsavupaprikajauhetta
mustapippuria, suolaa
1 pktHärkis Härkäpapumuru Umamia (250 g)

Sinapinsiemenillä ryyditettyä härkäpapumurskaa

1 rklöljyä
1 pktHärkis Härkäpapumuru Umamia (250g)
1 tlsinapinsiemeniä
½ dlpaahdettua sipulia

Valmistusohjeet:

  1. Huuhtele herneet kylmällä vedellä. Liota herneitä yön yli isossa kattilassa, jossa on vettä puolet reseptin vesimäärästä.
  2. Nosta kattila levylle ja lisää loppu vesi. Kuumenna ja keitä hetki. Kuori vaahto pois keiton pinnalta.
  3. Lisää hienonnettu sipuli, kasvisliemikuutio sekä laakerinlehdet ja keitä miedolla lämmöllä 1,5 tuntia.
  4. Kuori ja kuutioi juurekset. Lisää juurekset keittoon. Lisää tarvittaessa vettä. Anna keiton kiehua vielä 30–45 minuuttia.
  5. Mausta kasvishernekeitto sinapilla, meiramilla, savupaprikajauheella ja mustapippurirouheella. Lisää joukkoon Härkis, kiehauta ja tarkista maku.
  6. VINKKI! Voit myös maustaa härkäpapumurun ja tarjota sen hernekeiton kanssa. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista härkäpapumuru ja sinapinsiemenet rapeaksi, lisää joukkoon paahdettu sipuli. Lisää härkäpapumuru-lisuke kuumennettuun hernekeittoon juuri ennen tarjoilua.

Haku