Härkis®-kasvishernekeitto | Härkis

Härkis®-kasvishernekeitto

Annoksia6 annosta
Annos-
määrä

Torstai on hernekeittopäivä! Kokeile Härkis®-keittiön maukasta kasvishernekeittoa.💚 Härkäpapumurulla rikastettu kasvishernekeitto on maukasta sekä ruokaisaa.

Raaka-aineet

 500 g kuivattuja herneitä
 2,50 l vettä
 2 sipulia
 3 laakerinlehteä
 2 kasvisliemikuutiota
 2 porkkanaa
 1 palsternakka
 100 g juuriselleriä
 2 rkl sinappia
 2 tl kuivattua meiramia
 1 tl savupaprikajauhetta
 mustapippuria, suolaa
Sinapinsiemenillä ryyditettyä härkäpapumurskaa
 1 rkl öljyä
 1 tl sinapinsiemeniä
 0,50 dl paahdettua sipulia

Ohjeet

1

Huuhtele herneet kylmällä vedellä. Liota herneitä yön yli isossa kattilassa, jossa on vettä puolet reseptin vesimäärästä.

2

Nosta kattila levylle ja lisää loppu vesi. Kuumenna ja keitä hetki. Kuori vaahto pois keiton pinnalta.

3

Lisää hienonnettu sipuli, kasvisliemikuutio sekä laakerinlehdet ja keitä miedolla lämmöllä 1,5 tuntia.

4

Kuori ja kuutioi juurekset. Lisää juurekset keittoon. Lisää tarvittaessa vettä. Anna keiton kiehua vielä 30–45 minuuttia.

5

Mausta kasvishernekeitto sinapilla, meiramilla, savupaprikajauheella ja mustapippurirouheella. Lisää joukkoon Härkis, kiehauta ja tarkista maku.

Vinkki!
6

Voit myös maustaa Härkiksen ja tarjota sen hernekeiton kanssa.
Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista Härkis ja sinapinsiemenet rapeaksi, lisää joukkoon paahdettu sipuli. Lisää Härkis-lisuke kuumennettuun hernekeittoon juuri ennen tarjoilua.

Härkis kaurajauhis lisuke hernekeittoon

Härkis®-kasvishernekeitto

Ainesosat

 500 g kuivattuja herneitä
 2,50 l vettä
 2 sipulia
 3 laakerinlehteä
 2 kasvisliemikuutiota
 2 porkkanaa
 1 palsternakka
 100 g juuriselleriä
 2 rkl sinappia
 2 tl kuivattua meiramia
 1 tl savupaprikajauhetta
 mustapippuria, suolaa
Sinapinsiemenillä ryyditettyä härkäpapumurskaa
 1 rkl öljyä
 1 tl sinapinsiemeniä
 0,50 dl paahdettua sipulia

Valmistusohjeet

1

Huuhtele herneet kylmällä vedellä. Liota herneitä yön yli isossa kattilassa, jossa on vettä puolet reseptin vesimäärästä.

2

Nosta kattila levylle ja lisää loppu vesi. Kuumenna ja keitä hetki. Kuori vaahto pois keiton pinnalta.

3

Lisää hienonnettu sipuli, kasvisliemikuutio sekä laakerinlehdet ja keitä miedolla lämmöllä 1,5 tuntia.

4

Kuori ja kuutioi juurekset. Lisää juurekset keittoon. Lisää tarvittaessa vettä. Anna keiton kiehua vielä 30–45 minuuttia.

5

Mausta kasvishernekeitto sinapilla, meiramilla, savupaprikajauheella ja mustapippurirouheella. Lisää joukkoon Härkis, kiehauta ja tarkista maku.

Vinkki!
6

Voit myös maustaa Härkiksen ja tarjota sen hernekeiton kanssa.
Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista Härkis ja sinapinsiemenet rapeaksi, lisää joukkoon paahdettu sipuli. Lisää Härkis-lisuke kuumennettuun hernekeittoon juuri ennen tarjoilua.

Härkis kaurajauhis lisuke hernekeittoon

JaaTwiittaaTallenna