Hyppää sisältöön

Porkkanasosekeitto

Tällä näppärällä perusohjeella valmistat samettista keittoa, jota voit varioida loputtomasti. Tarjoile keitto rapean Härkis®-manteli-inkivääri-ripotteen kera.

AnnoskokoValmistusaikaRuokavaliot
4 annostaAlle 60 min

Ainesosat

1 kg porkkanoita
200 gpalsternakkaa
100 gperunaa
½ dlöljyä
2 tlmerisuolaa
1 rklsitruunamehua
1,3 lvettä
2 ½ dl kaurakermaa

Härkäpapumuru-manteli-inkivääripote

1 pktHärkis Härkäpapumuru Maustamaton (250 g)
2 rklöljyä
½ dlkuorittuja manteleita rouhittuna
2 tljauhettua inkivääriä

Valmistusohjeet:

  1. Kuori ja leikkaa juurekset pienehköiksi paloiksi.
  2. Freesaa juurespaloja öljyssä merisuolan kanssa muutama minuutti. Lisää sitruunamehu ja vesi. Laita kattilaan kansi päälle ja anna keiton porista noin 35 minuuttia välillä sekoitellen.
  3. Tarkista juuresten kypsyys ja kaada juurekset siivilään. Ota neste talteen. Kaada juurekset takaisin kattilaan ja höyrytä juureksista neste pois. Lisää keitinliemi ja soseuta keitto tasaiseksi. Lisää vielä kaurakerma, kiehauta ja tarkista maku.
  4. Härkis-manteli-inkivääriripote. Paista härkäpapumuru rapeaksi kaikessa rauhassa välillä sekoitellen. Lisää öljy, mantelimuru ja inkivääri. Freesaa hetken aikaa ja tarjoile keiton lisukkeena.

Haku