Porkkanasosekeitto | Härkis

Porkkanasosekeitto

Annoksia4 annosta
Annos-
määrä

Tällä näppärällä perusohjeella valmistat samettista keittoa, jota voit varioida loputtomasti. Tarjoile keitto rapean Härkis®-manteli-inkivääri-ripotteen kera.

Raaka-aineet

 1 kg porkkanoita
 200 g palsternakkaa
 100 g perunaa
 0,50 dl öljyä
 2 tl merisuolaa
 1 rkl sitruunamehua
 1,30 l vettä
Härkis-manteli-inkivääripote
 2 rkl öljyä
 0,50 dl kuorittuja manteleita rouhittuna
 2 tl jauhettua inkivääriä

Ohjeet

1

Kuori ja leikkaa juurekset pienehköiksi paloiksi.

2

Freesaa juurespaloja öljyssä merisuolan kanssa muutama minuutti. Lisää sitruunamehu ja vesi. Laita kattilaan kansi päälle ja anna keiton porista noin 35 minuuttia välillä sekoitellen.

3

Tarkasta juuresten kypsyys ja kaada juurekset siivilään. Ota neste talteen. Kaada juurekset takaisin kattilaan ja höyrytä juureksista neste pois. Lisää keitinliemi ja soseuta keitto tasaiseksi. Lisää vielä Kauraruoka, kiehauta ja tarkista maku.

Härkis-manteli-inkivääriripote
4

Paista Härkis-muru rapeaksi kaikessa rauhassa välillä sekoitellen. Lisää öljy, mantelimuru ja inkivääri. Freesaa hetken aikaa ja tarjoile keiton lisukkeena.

Porkkanasosekeitto

Ainesosat

 1 kg porkkanoita
 200 g palsternakkaa
 100 g perunaa
 0,50 dl öljyä
 2 tl merisuolaa
 1 rkl sitruunamehua
 1,30 l vettä
Härkis-manteli-inkivääripote
 2 rkl öljyä
 0,50 dl kuorittuja manteleita rouhittuna
 2 tl jauhettua inkivääriä

Valmistusohjeet

1

Kuori ja leikkaa juurekset pienehköiksi paloiksi.

2

Freesaa juurespaloja öljyssä merisuolan kanssa muutama minuutti. Lisää sitruunamehu ja vesi. Laita kattilaan kansi päälle ja anna keiton porista noin 35 minuuttia välillä sekoitellen.

3

Tarkasta juuresten kypsyys ja kaada juurekset siivilään. Ota neste talteen. Kaada juurekset takaisin kattilaan ja höyrytä juureksista neste pois. Lisää keitinliemi ja soseuta keitto tasaiseksi. Lisää vielä Kauraruoka, kiehauta ja tarkista maku.

Härkis-manteli-inkivääriripote
4

Paista Härkis-muru rapeaksi kaikessa rauhassa välillä sekoitellen. Lisää öljy, mantelimuru ja inkivääri. Freesaa hetken aikaa ja tarjoile keiton lisukkeena.

JaaTwiittaaTallenna