fbpx

Saksalainen lihatalo E. Jacobsen luottaa Beanitiin sisällyttäessään vegaanisia tuotteita valikoimaansa

Beanit® ja E. Jacobsen ovat solmineet härkäpaputuotteistamme jakelusopimuksen Saksan markkinoille. Jacobsen on saksalainen lihatalo, joka on perinteisesti keskittynyt premium-lihojen maahantuontiin ja tukkukauppaan. Nyt yritys on aloittamassa uuden vaiheen yrityksen yli 80 vuotisessa historiassa sisällyttämällä tarjontaansa myös kasvipohjaisia tuotteita.

”Tarjoamalla myös vegaanisia tuotteita pystymme yksinkertaisesti palvelemaan asiakkaitamme paremmin. Uudenlaiseen kysyntään vastaaminen tekee ylipäänsä koko yrityksestämme tulevaisuudenkestävää”, kertoo myyntijohtaja Jan Tilsner, joka on myös yksi yrityksen omistajista.

Beanit valikoitui E. Jacobsenin kumppaniksi huolellisen prosessin jälkeen. Tilsner kertoo heidän antaneen toimeksiannon konsulttitalolle sopivan kasvipohjaisia ruokia tarjoavan kumppanin löytämiseksi. Konsultit palasivat listan kanssa, jossa oli 27 ympäri maailmaa tulevaa yritystä. Näiden yritysten tarjoamia ratkaisuja he arvioivat neljän kohdan avulla: tuotteen tulee olla maukas ja nautinto syödä, sen pitää olla korkeinta mahdollista laatua aivan kuin heidän premium-lihansa, sen täytyy olla ravintorikasta ja terveellistä, sekä ei saisi näyttäytyä lihaa imitoivana korvikkeena. Jan Tilsner kertoo, että kaikilla näillä kriteereillä Beanit asetti riman muille.

Jacobsen on tukkuri, jonka asiakkaina on Saksan suurimpia julkisen ja yksisyisen sektorin ruokapalveluyrityksiä. Beanit portfoliossaan Jacobsen haluaa tarjota näille asiakkailleen kokonaisvaltaisen valikoiman, joka vastaa ihmisten muuttuviin ruokatottumuksiin. ”Kasvipohjaisesta syömisestä on tullut nopeasti kovin arkipäiväistä, mikä tarjoaa meille myös merkittäviä uusia mahdollisuuksia. Toisaalta, mikäli emme tarjoa sitä, mitä asiakkaat kysyvät, he kääntyvät takuulla jonkun muun puoleen”, Tilsner näkee tilanteen yksinkertaisena.

Beanitin vientipäällikkö Ville Viksten puhkuu intoa uuden kumppanuuden myötä:

”Tämä sopimus tarjoaa Beanitille pääsyn kovan potentiaalin markkinoille. Saksalaisista yli 40% noudattaa jotain kasvisruokaa painottavaa ruokavaliota, mikä tekee markkinan koosta mielettömän. Bisnekset sikseen, yhteistyö Jacobsenin kanssa on todella inspiroivaa, sillä heidän tarinansa uusine avauksineen on oiva esimerkki käynnissä olevasta ruokamurroksesta. Jos me Beanitillä pystymme tarjoamaan jollekin ratkaisuja heidän muutosmatkalle, olemme onnistuneet jossain liiketoimintaa suuremmassa.”