Härkis®-croissantkranssi
Näyttävä kranssi valmistuu kätevästi valmiista croissant tuoretaikinasta! Texmex-henkisen rullan sisuksessa maistuu
mausteisen mehevä Härkis-paputäyte, joka on päällystetty
suussa sulavalla cheddarjuustolla ja rapeilla maissilastuilla.
Annoskoko
12 annosta
Valmistusaika
Yli 60 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
¾ dl | öljyä |
1 ras | Härkis härkäpapumurska Texmex (250 g) |
½ tl | sokeria |
1 prk | tacokastiketta (350 g) |
1 prk | papusekoitusta (380 g/230 g) |
2 prk | croissant tuoretaikinaa |
1 dl | (vegaanista) cheddarjuustoraastetta |
maissilastuja |
Lisäksi
1 | muna |
TAI | |
Elovena Kaurajuomaa, jossa on ripaus sokeria | |
seesaminsiemeniä |
Valmistusohje
- Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää pannulle härkäpapumurska ja paista rapeaksi. Lisää tacokastike ja valutetut pavut ja sokeri. Anna kiehahtaa. Jäähdytä hyvin.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen kiertoilmatoiminnolla.
- Avaa croissanttaikina purkin ohjeen mukaan. Irrota taikinakolmiot toisistaan. Asettele ne leivinpaperin päälle ympyrän muotoon, niin että, keskelle jää tyhjää tilaa noin 12 cm * 12 cm ja kolmion terävät kärjet osoittavat ulospäin.
- Lusikoi täyte taikinaympyrän sisäosalle paksuksi kerrokseksi. Ripottele täytteelle juustoraaste ja murustele päälle maissilastut. Venytä ja vedä taikinaa hieman ja työnnä jokainen taikinasarvi täytteen yli, niin että päät jäävät pohjan alle. Varmista ettei taikinaan jää isoja koloja.
- Voitele kranssi munalla tai kaurajuomalla, jossa on ripaus sokeria ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista uunissa kullan ruskeaksi 15–20 minuuttia.
- Tarjoile lämpimänä dippikastikkeiden ja salaatin kanssa.