Hyppää sisältöön

Härkis® härkäpapumurulaatikko rusinoilla

Tarkimmat tunnistaa tämän laatikkoruoan makumaailmassa tuttuja vivahteita. Härkäpapumuru yhdessä riisin kanssa samassa laatikossa on ruokaisa ateria sellaisenaan, ja resepti toimii myös osana vaikka joulupöydän kattausta.

Tärkein kysymys onkin: rusinoilla vai ilman – kumpi vaan käy! 

Annoskoko

6 annosta

Valmistusaika

Yli 60 minuuttia

Ruokavaliot
G
Gluteeniton
KM
Kananmunaton
L
Laktoositon
M
Maidoton
V
Vegaaninen

Ainesosat

5 dlvettä
2 dlpuuroriisiä
1 ½ tlsuolaa
7 ½ dl kermaa tai kaurakermaa
1 sipuli
1 rklöljyä
1 pkt Härkis® härkäpapumuru Umami (250 g)
½ dlsiirappia
1 dlrusinoita
jauhettua valkopippuria
meiramia

Pinnalle

vegaanista margariinia nokareina

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon puuroriisi ja suola. Peitä kannella ja keitä kunnes vesi on imeytynyt. 
  2. Kaada riisin joukkoon kerma ja anna hautua kypsäksi miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Jäähdytä puuro. 
  3. Hienonna sipuli ja kuullota se hyvin öljyssä pannulla ja jäähdytä. 
  4. Halutessasi voit hienontaa Härkis härkäpapumurun ja kuullotetun sipulin sauvasekottimella hienommaksi massaksi. 
  5. Lisää siirappi, rusinat, mausteet ja härkäpapumuru-sipuli -seos jäähtyneen puuron joukkoon. Sekoita tasaiseksi. 
  6. Kaada seos voideltuun vuokaan ja painele pinnalle margariininokareita. 
  7. Kypsennä noin 180° noin 30-40 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea. 
  8. Tarjoa puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa. 

Haku