Härkis® härkäpapusuikale-nuudelisalaatti
Tässä aasialaisessa nuudelisalaatissa raikkaat maut yhdessä rapeiden Härkis-härkäpapusuikaleiden ja rouskuvien pähkinöiden kanssa on herkkua. Voit myös tehdä reseptin tuplana – tämä salaatti nimittäin säilyy hyvin myös seuraavaan päivään jääkaapissa.
Annoskoko
4 annosta
Valmistusaika
Alle 30 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
200 g | riisinuudelia |
100 g | kaalia, suikaloituna |
100 g | porkkanaa, suikaloituna |
1 ras | Härkis Härkäpapusuikale Lempeä sitruuna (250 g) |
suolapähkinöitä | |
tuoretta korianteria |
Kastike
2 rkl | soijakastiketta |
2 rkl | öljyä |
1 rkl | seesamiöljyä |
½ | chilipalko, suikaloituna (voit käyttää tilalla myös 1 tl chilihiutaleita) |
1 tl | seesaminsiemeniä |
1 tl | inkivääriä, raastettuna |
1 tl | valkosipulia, raastettuna |
1 rkl | riisiviinietikkaa |
1 tl | limenmehua |
1 tl | sokeria |
1 tl | kalakastiketta |
Valmistusohje
- Kypsennä riisinuudeli pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Lisää joukkoon hieman öljyä, joka estää nuudeleita tarttumasta keskenään ja anna jäähtyä.
- Suikaloi kaali ja vuole porkkanasta ohuita nauhoja kuorimaveitsellä tai suikaloi veitsellä.
- Paista härkäpapusuikaleet kuumalla pannulla rapeiksi.
- Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainesosat hyvin keskenään.
- Sekoita kaalisuikaleet, porkkanasuikaleet, riisinuudelit ja kastike. Lisää salaatin päälle härkäpapusuikaleet, rouhittuja suolapähkinöitä ja tuoretta korianteria.