Hyppää sisältöön

Härkis® karjaton paisti

Karjalanpaisti on yksi Suomen vanhimpia perinneruokia. Karjalanpaisti taipuu mainiosti myös vegaaniseksi ja maistuu erehdyttävän paljon esikuvaltaan.

Karjaton paisti, Härkis
Annoskoko

4 annosta

Valmistusaika

Yli 60 minuuttia

Ruokavaliot
G
Gluteeniton
KM
Kananmunaton
L
Laktoositon
M
Maidoton
V
Vegaaninen

Ainesosat

3sipulia (n. 350 g)
3porkkanaa (n. 400 g)
palalanttua (n. 200 g)
½ dlöljyä
1–1 ½ tlsuolaa
8maustepippuria
3laakerinlehteä
n. 8 dlvettä

Lisäksi

½ dlöljyä
1 rasHärkis Härkäpapumurska Original (250 g)

Valmistusohje

  1. Kuori ja pilko sipulit, porkkanat ja lanttu. Sipulit saavat jäädä reilun kokoisiksi paloiksi.
  2. Laita kasvikset uunivuokaan. Pyöräytä joukkoon öljy ja suola.
  3. Paahda kasviksia 275° uunin ylätasolla grillivastustoiminnolla noin 10 minuuttia, niin että kasvikset saavat hieman väriä.
  4. Vähennä uunin lämpötila 200°.
  5. Lisää vuokaan laakerinlehdet, pippurit ja vettä sen verran, että kasvikset juuri peittyvät. 
  6. Kypsennä uunissa 200° reilu tunti, riippuen juuresten koosta. Lisää vettä tarvittaessa. Peitä tarvittaessa kypsymisen loppuvaiheessa foliolla. Kun kasvikset ovat kypsiä ota vuoka pois uunista.
  7. Kuumenna öljy paistinpannulla, paista härkäpapumurska rapeaksi ja lisää se kasvisten joukkoon juuri ennen tarjoilua.
  8. Tarjoa Härkis-karjalanpaisti keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kera. Lisukkeena maistuvat suola- tai maustekurkut ja puolukkasurvos.

Haku