Hyppää sisältöön

Härkis®-munakas

Munakas Härkis-täytteellä on helppo ja nopea – ja myös täyttävä – aamiainen, lounas tai välipala. Voit myös kokeilla erilaisia täytteitä oman makusi mukaan.

Annoskoko

2 annosta

Valmistusaika

Alle 15 minuuttia

Ruokavaliot
L
Laktoositon
M
Maidoton

Ainekset

4kananmunaa
1 rklesim. kaurakermaa
½ tlsuolaa
½ tlrouhittua mustapippuria
1 rklöljyä, paistamiseen

Täyte

½ sipuli, suikaleina
250 gkirsikkatomaatteja
lehtikaalia, suikaleina
½ dlöljyä, paistamiseen
½ rasHärkis Härkäpapumurska Original (250 g)
ripausmustapippuria ja suolaa

Valmistus

  1. Riko kananmunien rakenne haarukalla tai vispilällä ja lisää joukkoon kerma, suola ja pippuri.
  2. Suikaloi sipuli ja puolita kirsikkatomaatit. Poista lehtikaalista isoimmat lehtiruodit ja suikaloi. Paista täyte paistinpannulla: kuullota ensin sipulia öljyssä kuumalla pannulla ja lisää joukkoon härkäpapumurska, puolitetut kirsikkatomaatit ja lehtikaalisuikaleet. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna ja nosta täyte lautaselle.
  3. Pyyhkäise pannu ja lisää paistinpannulle öljyä ja kuumenna siinä muna-kermaseos. Vedä lastalla tai nuolijalla munakasmassaa pohjaa pitkin reunoilta keskelle kunnes munakas hyytyy. Lisää päälle täyte ja siirrä munakas pannulta lautaselle. Voit tarjoilla munakkaan lämpimänä tai kylmänä.

Haku