Hyppää sisältöön

Jouluinen Härkis®-kasvismureke

Mitä tarjoaisi kasvissyöjälle joulupöydässä? Herkullinen Härkis-kasvismureke hurmaa jouluna lihansyöjänkin.

Jouluinen Härkis®-kasvismureke
Annoskoko

8–10 annosta

Valmistusaika

Yli 60 minuuttia

Ruokavaliot
G
Gluteeniton
KM
Kananmunaton
L
Laktoositon
M
Maidoton
V
Vegaaninen

Ainesosat

2 dlvettä
2munaa
1 rklsoijakastiketta (gluteeniton)
1 ½ dlkorppujauhoja (gluteeniton)
1 rasHärkis Härkäpapumurska Original (250 g)
1sipuli
1–2porkkanaa (150 g)
1paprika
100 gtuoreita herkkusieniä
70 gsaksanpähkinöitä
¾ dlöljyä
1 tlsavupaprikajauhetta
1 tlvalkosipulijauhetta
1 tl Garam masala -mausteseosta
¾ tlsuolaa

Puolukka-punasipulikastike

1 dlpuolukoita
2 tlsokeria
½punasipuli hienonnettuna
1 prk(vegaanista) ranskankermaa (200 g)
1 dl(vegaanista) majoneesia
½ tlsuolaa

Valmistusohje

  1. Yhdistä vesi, munat, soijakastike, korppujauhot ja härkäpapumurska kulhossa. Sekoita hyvin ja anna tekeytyä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta porkkanat pienellä raastin terällä. Pilko paprika, sienet ja pähkinät pieniksi paloiksi. Kuumenna öljy laakeassa kattilassa. Lisää mausteet ja
    pähkinät. Kuullota hetken aikaa. Lisää vihannekset ja sienet, paista kunnes vihannekset pehmenevät.
  3. Yhdistä kulhossa kaikki raaka-aineet hyvin sekoittaen. Painele taikina voideltuun vuokaan. Voitele pinta öljyllä. Paista 200-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoile puolukka-punasipulikastikkeen kanssa.
  4. Puolukka-punasipulikastikkeen valmistus. Lisää puolukoiden joukkoon sokeri ja survo puolukoita hieman. Lisää muut aineet ja anna tekeytyä kylmässä.
  5. VINKKI! Jättämällä murekkeesta munat pois, niin saat siitä vegaanisen. Vegaaninen mureke jää hieman tiiviimmäksi, kuin munaa sisältävä versio.

Haku