Hyppää sisältöön

Juhlava Härkis®-pata

Tämän ihanan juhlavan reseptin on laatinut Kasviskapina .

Annoskoko

4 annosta

Valmistusaika

Yli 60 minuuttia

Ruokavaliot
G
Gluteeniton
KM
Kananmunaton
L
Laktoositon
M
Maidoton
V
Vegaaninen

Ainesosat

2sipulia
4valkosipulinkynttä
6porkkanaa
2 rklöljyä
6aurinkokuivatun tomaatin puolikasta
2 rkltomaattipyrettä
2 rklbalsamiviinietikkaa
5 dlpunaviiniä
1 lgluteenitonta kasvislientä
15 gkuivattuja suppilovahveroita (tai 150 g tuoreita)
1 ½ rkltuoretta timjamia hienonnettuna
2laakerinlehteä
2 rklmaizenaa
lorausvettä
1 pktHärkis Härkäpapumurska Original (250 g)
3 dlkarpaloita
suolaa & mustapippuria

Tarjoiluun

tuoretta timjamia

Valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkanat ja leikkaa ne reiluiksi suupaloiksi. Kuumenna öljy padassa ja freesaa sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää pataan valkosipulit ja porkkanat ja jatka freesaamista miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.
  2. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit ja lisää ne pataan tomaattipyreen ja balsamiviinietikan kanssa. Anna muhia hetki. Lisää kattilaan punaviini, kasvisliemi, kuivatut suppilovahverot (tuoreet voit lisätä vasta loppuvaiheessa), hienonnettu timjami ja laakerinlehdet. Anna padan muhia kannen alla miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia.
  3. Sekoita maizena tilkkaan vettä ja kaada se padan joukkoon. Anna kiehahtaa. Paista härkäpapumurska öljyssä tai voissa pannulla ja lisää sitten pataan. Lisää joukkoon myös karpalot. Mausta pata suolalla ja mustapippurilla. Ripottele päälle vielä tuoretta timjamia ja tarjoile.

Haku