Juhlava Härkis®-pata
Tämän ihanan juhlavan reseptin on laatinut Kasviskapina .
Annoskoko
4 annosta
Valmistusaika
Yli 60 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
2 | sipulia |
4 | valkosipulinkynttä |
6 | porkkanaa |
2 rkl | öljyä |
6 | aurinkokuivatun tomaatin puolikasta |
2 rkl | tomaattipyrettä |
2 rkl | balsamiviinietikkaa |
5 dl | punaviiniä |
1 l | gluteenitonta kasvislientä |
15 g | kuivattuja suppilovahveroita (tai 150 g tuoreita) |
1 ½ rkl | tuoretta timjamia hienonnettuna |
2 | laakerinlehteä |
2 rkl | maizenaa |
loraus | vettä |
1 pkt | Härkis Härkäpapumurska Original (250 g) |
3 dl | karpaloita |
suolaa & mustapippuria |
Tarjoiluun
tuoretta timjamia |
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkanat ja leikkaa ne reiluiksi suupaloiksi. Kuumenna öljy padassa ja freesaa sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää pataan valkosipulit ja porkkanat ja jatka freesaamista miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.
- Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit ja lisää ne pataan tomaattipyreen ja balsamiviinietikan kanssa. Anna muhia hetki. Lisää kattilaan punaviini, kasvisliemi, kuivatut suppilovahverot (tuoreet voit lisätä vasta loppuvaiheessa), hienonnettu timjami ja laakerinlehdet. Anna padan muhia kannen alla miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia.
- Sekoita maizena tilkkaan vettä ja kaada se padan joukkoon. Anna kiehahtaa. Paista härkäpapumurska öljyssä tai voissa pannulla ja lisää sitten pataan. Lisää joukkoon myös karpalot. Mausta pata suolalla ja mustapippurilla. Ripottele päälle vielä tuoretta timjamia ja tarjoile.