Paahdettu Härkis®-bataatti-pastasalaatti
Lämmin ja ruokaisa Härkis-bataatti-pastasalaatti saa makua mm. bataatista, lehtikaalista, fetajuustosta, granaattiomenansiemenistä ja pähkinöistä. Tätä makupalettia ei voi vastustaa!
Annoskoko
5 annosta
Valmistusaika
Yli 30 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
500 g | bataattia |
2 rkl | öljyä |
1 rkl | sitruunamehua |
1 tl | sipulijauhetta |
½ tl | suolaa |
½ tl | chilihiutaleita |
1 pkt | Härkis härkäpapumuru Umami (250 g) |
100 g | käyttövalmista lehtikaalia |
2 rkl | öljyä |
1 tl | valkosipulijauhetta |
Pasta
1 ½ l | vettä |
1 ½ tl | suolaa |
4 dl | Torino Kahden Värin Täysjyväpennepastaa |
Lisäksi
200 g | fetajuustoa |
granaattiomenan siemeniä ja pähkinöitä |
Valmistusohjeet
- Kuori ja leikkaa bataatti pieniksi kuutioiksi. Levitä palat uunipellille (ilman leivinpaperia) ja kääntele joukkoon öljy, sitruunamehu ja mausteet.
- Paahda bataatit 225 asteisen kiertoilmauunin keskitasolla 10 minuuttia. Ota bataatit pois uunista ja vähennä uunin lämpötila 150 asteeseen. Sekoita loput ainekset bataattien joukkoon ja jatka paistamista 15 minuuttia.
- Keitä sillä aikaa pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kevyesti kuumalla vedellä.
- Yhdistä kaikki salaatinraaka-aineet. Koristele koko komeus granaattiomenan siemenillä ja pähkinöillä. Tarjoile salaatti lämpimänä.