Välimeren pasta
Tämä herkullinen Välimeren pasta on saanut inspiraationsa viraalihitiksi nousseesta turkkilaisesta pastasta. Pasta saa ihanaa raikkautta turkkilaisesta jogurtista valmistetusta jogurttikastikkeesta.

Annoskoko
4–5 annosta
Valmistusaika
Alle 30 min
Ruokavaliot
Jogurttikastike
400 g | (Vegaanista) turkkilaista jogurttia |
1 | valkosipulinkynsi |
½ tl | suolaa |
Pastan ainesosat
400 g | Torino Kahden Värin Täysjyväpenne Pastaa |
2 | paprikaa |
2 | tomaattia |
1 | sipuli |
1 | valkosipulinkynsi |
1 dl | rypsiöljyä |
1 ras | Härkis Härkäpapumurska Original (250 g) |
¾ dl | tomaattipyrettä |
½ tl | rouhittua mustapippuria |
½ tl | suolaa |
n. 2 dl | pastan keitinvettä |
Valmistusohje
- Sekoita jogurtin joukkoon pilkottu valkosipulin kynsi ja suola. Laita kylmään tekeytymään.
- Laita pasta kypsymään pussin ohjeen mukaan.
- Pilko pestyt paprikat ja tomaatit. Kuori ja pilko sipulit.
- Kuumenna paistinpannussa öljy. Lisää härkäpapumurska ja paista rapeaksi.
- Lisää paprika- ja sipulisilppu ja paista hetken aikaa. Lisää pilkottu valkosipuli ja tomaattikuutiot.
- Lisää tomaattipyree ja mausteet. Jos seos tuntuu kuivalta lisää joukkoon pastan keitinvettä.
- Tarkista kastikkeen maku ja rakenne.
- Annostele lautaselle pastaa, jogurttikastiketta sekä härkäpapumurskakastiketta.
- Voit viimeistellä annoksen vielä persiljalla.