Härkis® wrap
Härkis wrap kätkee sisäänsä herkulliset ja runsaat täytteet. Mehevyyden kruunaa hummus. Oletko jo kokeillut tehdä itse hummusta? Se on niin hyvää, että pian jätät valmiit versiot kaupan hyllylle. Katso ohje!
Reseptin on luonut My Bliss Ktchn.
Annoskoko
8 annosta
Valmistusaika
Alle 60 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
1 pkt | Härkis härkäpapumuru Umami (250 g) |
1 | chili pilkottuna |
2 | valkosipulinkynttä hienonnettuna |
maun mukaan | (Himalajan) suolaa |
tilkka | öljyä paistamiseen |
Lisäksi
2 | porkkanaa tikuiksi leikattuina |
½ | kurkku tikuiksi leikattuna |
40 g | tuorekäyttöön sopivaa baby pinaattia |
½ “punttia” | korianteria |
2 dl | kvinoaa (valmista pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta suolalla) |
200 g | hummusta (osta valmiina, tai valmista itse*) |
maun mukaan | chilihiutaleita |
(6-8 kpl) | Tarjoillaan (gluteenittomien) keskikokoisten tortillojen kanssa |
Lisäksi: limenmehua puristettuna ennen wrapin kääräisemistä ”rullalle” |
Voit myös valmistaa hummuksen itse
1 tlk | (noin 230 g valutettuna) käyttövalmiita kikherneitä |
1 tl | valkosipulijauhetta |
1 | chili, valinnainen |
½ dl | sitruunanmehua |
1 rkl | tahinia |
maun mukaan | suolaa |
maun mukaan | chilihiutaleita |
½ tl | paprikajauhetta |
2 rkl | oliiviöljyä |
Ripaus
kookossokeria | |
juustokuminaa | |
sitruunapippuria | |
kurkumaa |
Valmistusohje
- Pese kaikki kasvikset ja leikkaa porkkanat sekä kurkku ohuiksi tikuiksi.
- Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta suolalla.
- Lämmitä tilkka oliiviöljyä pannulla ja lisää härkäpapumuru, hienonnettu valkosipuli ja pilkottu chili. Paista muru rapeaksi ja mausta vielä suolalla.
- Levitä tortillan keskelle hummusta ja ripottele päälle chilihiutaleita, kokoa päälle porkkana- ja kurkkutikkuja, kypsää kvinoaa, rapeaa härkäpapumurua, baby pinaattia ja korianteria. Purista päälle limenmehua ja kääräise wrapiksi. Voit sulkea wrapin hammastikulla.
- Hummus:
- Valuta kikherneet ja huuhdo ne vedellä siivilässä.
- Laita kaikki ainekset kulhoon, sekoita ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi