Härkis®-voileipäkakku
Tämä herkullinen voileipäkakku kruunaa juhlapöydän tarjoilun!

Annoskoko
8 annosta
Valmistusaika
Yli 60 minuuttia
Ruokavaliot
Härkis®-punajuuritäyte
½ pkt | Härkis® Originalia (250 g) |
125 g | etikkapunajuuria |
150 g | kauratuorejuustoa |
2 rkl | hienonnettua tuoretta timjamia |
suolaa ja mustapippuria |
Hernetäyte
200 g | pakasteherneitä |
½ dl | auringonkukansiemeniä |
½ | sitruunan raastettu kuori & mehu |
1 | pieni valkosipulinkynsi |
1 dl | oliiviöljyä |
½ dl | vettä |
kourallinen basilikanlehtiä | |
suolaa ja mustapippuria |
Lisäksi
18 | viipaletta (gluteenitonta) paahtoleipää |
1 | sitruunan mehu |
¼ | vettä |
Koristeeksi
150 g | kauratuorejuustoa |
retiisiviipaleita | |
kurkkusuikaleita | |
marinoitua punasipulia | |
varsikukkakaalin kukintoja | |
yrttejä (esim. herneenversoa ja kirveliä) | |
dukkah-mausteseosta |
Valmistusohje
- Härkis®-punajuuritäyte
- Paista härkäpapumurska tilkassa öljyä. Jäähdytä hyvin. Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja surauta sekaisin. Voit jättää seoksen hieman karkeaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Hernetäyte
- Sulata herneet. Paahda auringonkukansiemeniä kuumalla kuivalla pannulla parin minuutin ajan, anna jäähtyä. Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja sekoita sileähköksi tahnaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kakun kokoaminen
- Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Sekoita vesi ja sitruunamehu keskenään. Asettele tarjoiluvadille kuusi paahtoleipää kakun pohjaksi ja kostuta ne vesi-sitruunaseoksella. Levitä päälle härkäpapumurska-punajuuritäyte.
- Asettele seuraavaan kerrokseen kuusi paahtoleipäviipaletta ja kostuta ne. Levitä päälle hernetäyte.
- Kostuta viimeiset kuusi paahtoleipäviipaletta ja asettele ne hernetäytteen päälle kostutettu puoli alaspäin. Jos täytteet tursuavat kakun välistä, levitä ne kakun reunoille. Anna kakun tekeytyä viileässä muutama tunti tai jopa vuorokausi.
- Koristele kakku haluamallasi tavalla juuri ennen tarjoilua. Vatkaa kauratuorejuusto notkeammaksi ja levitä se kakun päälle. Voit esim. laittaa kakun reunoille herneenversoja ja päälle ohuita retiisiviipaleita, kurkkusuikaleista käärittyjä rullia, marinoitua punasipulia, varsikukkakaalin kukintoja, kirveliä ja dukkah-mausteseosta.
- Reseptin on tuottanut: Hannan Soppa