Härkäpapumuru-sienipiirakka
Ruokaisa sienipiirakka Härkis® härkäpapumurulla on täydellinen iltapala tai lounas raikkaan salaatin kera. Härkäpavun paahteisen pähkinäinen maku yhdessä sienien kanssa on yksinkertaisesti herkkua!
Annoskoko
12 annosta
Valmistusaika
Alle 60 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
1 pkt | piirakkataikinaa (pakaste) |
Täyte
(n. 10 cm) | purjoa |
1 | valkosipulinkynsi |
1 prk | herkkusieniä tai metsäsieniä (n. 200 g) |
½ dl | öljyä |
1 pkt | Härkis® härkäpapumuru Maustamaton (250 g) |
½ tl | suolaa |
200 g | tuorejuustoa (esim. ruohosipuli) |
1 dl | Elovena kaurajuomaa 1,5% |
1 | kananmuna |
jauhettua valkopippuria | |
2 dl | juustoraastetta |
Valmistusohje
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele piirakkataikina noin ø 24 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Pese ja suikaloi purjo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Puhdista ja viipaloi sienet.
- Kuumenna öljy pannulla. Lisää pannulle sipulit ja sienet. Kuumenna sekoitellen, kunnes kasvikset ovat hiukan kuullottuneet. Lisää härkäpapumuru ja paista muutama minuutti, kunnes härkäpapumuru saa hiukan väriä. Lisää joukkoon suola ja tuorejuusto ja sekoittele, kunnes juusto sulaa täytteen joukkoon. Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.
- Sekoita kulhossa kaurajuoma, muna, valkopippuri ja juustoraaste. Kaada seos piirakan päälle. Heiluttele vuokaa, jotta maitoseos levittyy tasaisesti.
- Nosta piirakka uuniin ja jatka kypsentämistä vielä noin 25 minuuttia, tai kunnes piirakka on saanut sopivasti väriä.