Härkäpapumuru-juustopiiras
Härkis® härkäpapumurua yllä ja alla! Tämän juustopiiraan salaisuus on täytteeseen leivottu härkäpapumuru, jota on myös piiraan päällä.
Annoskoko
10 annosta
Valmistusaika
Yli 60 minuuttia
Ruokavaliot
Pohja
3 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
75 g | kylmää voita |
1 | kananmunankeltuainen |
1 rkl | kylmää vettä |
Täyte
½ pkt | Härkis härkäpapumuru Umami (125 g) |
3 | kananmunaa |
3 dl | kuohu- tai ruokakermaa |
200 g | raastettua maukasta juustoa |
100 g | vuohenjuustoa |
Päälle
½ pkt | Härkis härkäpapumuru Umami (125 g) |
tomaattia ja basilikaa |
Valmistusohje
- Nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon keltuainen ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääräise taikina kelmuun. Nosta jääkaappiin 15 minuutiksi.
- Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Ripottele esipaistetulle pohjalle puolet härkäpapumurun pakkauksesta. Sekoita kananmunat, kerma ja juustoraaste kulhossa. Kaada seos pohjan päälle. Asettele pinnalle murusteltua tai viipaloitua vuohenjuustoa.
- Kypsennä 175-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Jos piiras tummuu liikaa paistamisen aikana, laita päälle folio.
- Paista loppu härkäpapumuru pinnoitetulla pannulla öljyssä. Ripottele piiraan päälle yrttien kanssa. Viimeistele halutessasi tomaatilla.
- Paista loppu härkäpapumuru rapeaksi kuumalla pannulla. Ripottele piiraan päälle yrttien kanssa. Viimeistele halutessasi tomaatilla.