Herkulliset Härkis® uuniperunat
Helpot ja herkulliset uuniperunat valmistuvat pienellä vaivalla ja täytteitä voit vaihdella oman maun mukaan. Parhaat uuniperunat saat jauhoisista perunalajikkeista.
Annoskoko
8 annosta
Valmistusaika
Alle 60 minuuttia
Ruokavaliot
Täyte
1 rkl | öljyä |
½ tl | curryjauhetta |
1 pkt | Härkis Härkäpapumuru Umami (250 g) |
1 | suippopaprika |
½ | kurkku |
½ | punasipuli |
300 g | turkkilaista jogurttia (10%) |
200 g | majoneesia |
200 g | murustettua fetajuustoa |
rouhittua mustapippuria |
Lisäksi
8 | uuniperunaa |
Valmistusohje
- Kuumenna paistinpannulla öljy ja freesaa curryjauhe. Lisää härkäpapumuru, paista hetken aikaa ja jäähdytä.
- Puolita ja kuutioi paprika. Puolita kurkku, koverra sisus pois ja kuutioi. Kuutioi myös sipuli.
- Sekoita kaikki raaka-aineet yhteen ja mausta mustapippurilla. Anna tekeytyä jääkaapissa.
- Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Pese perunat ja pistele niihin muutama reikä haarukalla. Kypsennä uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Leikkaa perunoihin ristiviillot, purista perunat auki ja täytä härkäpapumurutäytteellä.