Hyppää sisältöön

Härkis®-uunikukkakaali

Trendiherkku eli uunissa paistettu kukkakaali saa lisää ruokaisuutta Härkis härkäpapumurusta. 

Annoskoko

4 annosta

Valmistusaika

Yli 60 minuuttia

Ruokavaliot
G
Gluteeniton
KM
Kananmunaton
L
Laktoositon
M
Maidoton
V
Vegaaninen

Ainesosat

1kukkakaali (n. 800 g)
2valkosipulinkynttä
½ dloliiviöljyä
1 tlRas el Hanout -maustetta
½ tlsuolaa
2 tlsitruunanmehua
1 pktHärkis härkäpapumuru Umami (250 g)
mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

vihreää dukkah-mausteseosta
hummusta
tsatsikia
Sriracha-kastiketta
yrttejä

Valmistusohje

  1. Laita kukkakaali uunivuokaan. 
  2. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Laita se pannulle öljyn kanssa. Paista muutama minuutti. Poista valkosipulit. Lisää Ras el Hanout -mauste ja suola. Valele kukkakaali mausteöljyllä. 
  3. Paista kukkakaalia 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Tarkkaile kukkakaalia paistamisen aikana, ettei se pala. Jos kukkakaali tuntuu raa’alta, mutta pinta on jo tumma, peitä foliolla. Valele kukkakaalia halutessasi paistamisen aikana oliiviöljyllä. Pirskottele kypsälle kukkakaalille sitruunamehua. 
  4. Paista härkäpapumuru pakkauksen mausteöljyssä kuumalla pannulla rapeaksi. Mausta pippurilla. 
  5. Tarjoa kukkakaali härkäpapumurun, dukkah’n, hummuksen ja tsatsikin kanssa. Mausta halutessasi chilikastikkeella (esim. Srirachalla) ja yrteillä. 

Haku