Härkis®-uunikukkakaali
Trendiherkku eli uunissa paistettu kukkakaali saa lisää ruokaisuutta Härkis härkäpapumurusta.
Annoskoko
4 annosta
Valmistusaika
Yli 60 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
1 | kukkakaali (n. 800 g) |
2 | valkosipulinkynttä |
½ dl | oliiviöljyä |
1 tl | Ras el Hanout -maustetta |
½ tl | suolaa |
2 tl | sitruunanmehua |
1 pkt | Härkis härkäpapumuru Umami (250 g) |
mustapippuria myllystä |
Tarjoiluun
vihreää dukkah-mausteseosta | |
hummusta | |
tsatsikia | |
Sriracha-kastiketta | |
yrttejä |
Valmistusohje
- Laita kukkakaali uunivuokaan.
- Kuori ja viipaloi valkosipuli. Laita se pannulle öljyn kanssa. Paista muutama minuutti. Poista valkosipulit. Lisää Ras el Hanout -mauste ja suola. Valele kukkakaali mausteöljyllä.
- Paista kukkakaalia 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Tarkkaile kukkakaalia paistamisen aikana, ettei se pala. Jos kukkakaali tuntuu raa’alta, mutta pinta on jo tumma, peitä foliolla. Valele kukkakaalia halutessasi paistamisen aikana oliiviöljyllä. Pirskottele kypsälle kukkakaalille sitruunamehua.
- Paista härkäpapumuru pakkauksen mausteöljyssä kuumalla pannulla rapeaksi. Mausta pippurilla.
- Tarjoa kukkakaali härkäpapumurun, dukkah’n, hummuksen ja tsatsikin kanssa. Mausta halutessasi chilikastikkeella (esim. Srirachalla) ja yrteillä.