Kiinasta, Sichuanin alueelta alun perin kotoisin olevat dan dan -nuudelit ovat maukas yhdistelmä mausteisuutta, pähkinäisyyttä ja umamia. Tässä reseptissä perinteinen possun liha on korvattu rapeaksi paistetulla Härkiksellä.
Raaka-aineet
Ohjeet
Sekoita kaikki maustekastikkeen aineet hyvin sekaisin.
Pilko kevätsipuli.
Paista rapeaksi öljyssä kevätsipuli (jätä hieman koristeluun), pähkinät, chilihiutaleet ja Härkis. Siirrä sivuun odottamaan.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen 1 dl keitinvettä.
Kuumenna maustekastike ja keitinvesi esim. wokkipannussa. Pyöräytä joukkoon nuudelit. Annostele lämpimille lautasille ja ripottele päälle Härkisseos.
Purista päälle limemehua ja koristele kevätsipulilla.
Ainesosat
Valmistusohjeet
Sekoita kaikki maustekastikkeen aineet hyvin sekaisin.
Pilko kevätsipuli.
Paista rapeaksi öljyssä kevätsipuli (jätä hieman koristeluun), pähkinät, chilihiutaleet ja Härkis. Siirrä sivuun odottamaan.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen 1 dl keitinvettä.
Kuumenna maustekastike ja keitinvesi esim. wokkipannussa. Pyöräytä joukkoon nuudelit. Annostele lämpimille lautasille ja ripottele päälle Härkisseos.
Purista päälle limemehua ja koristele kevätsipulilla.