Hyppää sisältöön

Dandan-nuudelit härkäpapu­murulla

Kiinasta, Sichuanin alueelta alun perin kotoisin olevat dan dan -nuudelit ovat maukas yhdistelmä mausteisuutta, pähkinäisyyttä ja umamia. Tässä reseptissä perinteinen possun liha on korvattu rapeaksi paistetulla Härkiksellä.

Härkis Dandan nuudelit
Annoskoko

4 annosta

Valmistusaika

Alle 30 minuuttia

Ruokavaliot
KM
Kananmunaton
L
Laktoositon
M
Maidoton
V
Vegaaninen

Ainesosat

¾ dlöljyä
2 rkl inkivääritahnaa
2 rklsoijakastiketta
1 rklriisiviinietikkaa (Mirin)
½ tlsuolaa
¾ dlmakeuttamatonta karkeaa maapähkinätahnaa

Lisäksi

100 gkevätsipulia
½ dlöljyä
1 dlkuorittuja maapähkinöitä
½ tlchilihiutaleita
1 pktHärkis® Härkäpapumuru Maustamaton (250 g)
250 gnuudeleita
1lime

Valmistusohje

  1. Sekoita kaikki maustekastikkeen aineet hyvin sekaisin.
  2. Pilko kevätsipuli.
  3. Paista rapeaksi öljyssä kevätsipuli (jätä hieman koristeluun), pähkinät, chilihiutaleet ja härkäpapumurut. Siirrä sivuun odottamaan.
  4. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen 1 dl keitinvettä.
  5. Kuumenna maustekastike ja keitinvesi esim. wokkipannussa. Pyöräytä joukkoon nuudelit. Annostele lämpimille lautasille ja ripottele päälle Härkisseos.
  6. Purista päälle limemehua ja koristele kevätsipulilla.

Haku