Uunissa suussa sulavaksi muhivaa gruusialaista kaalilaatikkoa kannattaa valmistaa kerralla reilu annos.
Raaka-aineet
Ohjeet
Suikaloi kaali. Kuori ja pilko sipulit.
Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sipulit ja Härkis ja ruskista hetken aikaa. Pyöräytä joukkoon tomaattipyree ja mausteet. Lisää vesi ja crème fraîche, kiehauta.
Sekoita joukkoon kaalisuikaleet ja suolakurkkukuutiot. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
Paista kiertoilmauunissa keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Lisää juustoraaste ja jatka paistamista vielä 30 minuuttia. Peitä tarvittaessa uunivuoka foliolla, jos pinta ruskistuu liikaa. Anna vetäytyä hetken aikaa.
Tarjoile esim. puolukkahillon tai karpaloiden kera.
Ainesosat
Valmistusohjeet
Suikaloi kaali. Kuori ja pilko sipulit.
Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sipulit ja Härkis ja ruskista hetken aikaa. Pyöräytä joukkoon tomaattipyree ja mausteet. Lisää vesi ja crème fraîche, kiehauta.
Sekoita joukkoon kaalisuikaleet ja suolakurkkukuutiot. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
Paista kiertoilmauunissa keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Lisää juustoraaste ja jatka paistamista vielä 30 minuuttia. Peitä tarvittaessa uunivuoka foliolla, jos pinta ruskistuu liikaa. Anna vetäytyä hetken aikaa.
Tarjoile esim. puolukkahillon tai karpaloiden kera.