Hyppää sisältöön

Härkäpapumuru-juustopiiras

Härkis® härkäpapumurua yllä ja alla! Tämän juustopiiraan salaisuus on täytteeseen leivottu härkäpapumuru, jota on myös piiraan päällä.

Annoskoko

10 annosta

Valmistusaika

yli 60 minuuttia

Ruokavaliot
KM
Kananmunaton

Ainesosat

Pohja

3 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
75 gkylmää voita
1kananmunankeltuainen
1 rklkylmää vettä

Täyte

½ pktHärkis härkäpapumuru Umamia (125g)
3 kananmunaa
3 dlkuohu- tai ruokakermaa
200 graastettua maukasta juustoa
100 gvuohenjuustoa

Päälle

½ pktHärkis härkäpapumuru Umamia (125g)
tomaattia ja basilikaa

Valmistusohje

  1. Nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon keltuainen ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääräise taikina kelmuun. Nosta jääkaappiin 15 minuutiksi.
  2. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  3. Ripottele esipaistetulle pohjalle puolet härkäpapumurun pakkauksesta. Sekoita kananmunat, kerma ja juustoraaste kulhossa. Kaada seos pohjan päälle. Asettele pinnalle murusteltua tai viipaloitua vuohenjuustoa.
  4. Kypsennä 175-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Jos piiras tummuu liikaa paistamisen aikana, laita päälle folio.
  5. Paista loppu härkäpapumuru pinnoitetulla pannulla öljyssä. Ripottele piiraan päälle yrttien kanssa. Viimeistele halutessasi tomaatilla.
  6. Paista loppu härkäpapumuru rapeaksi kuumalla pannulla. Ripottele piiraan päälle yrttien kanssa. Viimeistele halutessasi tomaatilla.

Haku