Hyppää sisältöön

Härkis®-punajuurivuoka

Kermaisen mehevä Härkis-punajuurivuoka saa täyteläistä makua sinihomejuustosta. Täydellinen ruoka niin arjen kasvisruokapäivään kuin viikonloppuunkin! 

Annoskoko

6 annosta

Valmistusaika

Yli 60 minuuttia

Ruokavaliot
G
Gluteeniton
L
Laktoositon

Ainesosat

1 kgpunajuuria
2pientä palsternakkaa
1sipuli
170 glaktoositonta sinihomejuustoa
1 rklrypsiöljyä
1 pktHärkis härkäpapumuru Maustamaton (250 g)
1 tlvalkosipulijauhetta
1 tltimjamia
½ tlmustapippuria
1kasvisliemikuutio
6 dlvettä
2 dllaktoositonta kermaa

Pinnalle

(gluteenittomia) korppujauhoja
muutama nokare voita

Valmistusohje

  1. Kuori punajuuret sekä palsternakat ja raasta ne. Kuori ja suikaloi sipuli. Laita kasvikset voideltuun uunivuokaan ja murustele joukkoon sinihomejuusto. 
  2. Kuumenna paistinpannussa öljy ja lisää joukkoon härkäpapumuru sekä mausteet. Paista muutama minuutti ja lisää joukkoon nesteet. Kiehauta. Kaada seos vuokaan. 
  3. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja laita päälle muutama nokare voita. Paista 175-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla reilu tunti. 

Haku