Härkis®-punajuurivuoka | Härkis

Härkis®-punajuurivuoka

Annoksia6 annosta
Annos-
määrä

Kermaisen mehevä Härkis-punajuurivuoka saa täyteläistä makua sinihomejuustosta. Täydellinen ruoka niin arjen kasvisruokapäivään kuin viikonloppuunkin!

Raaka-aineet

 1 kg punajuuria
 2 pientä palsternakkaa
 1 sipuli
 170 g laktoositonta sinihomejuustoa
 1 rkl rypsiöljyä
 1 tl valkosipulijauhetta
 1 tl timjamia
 0,50 tl mustapippuria
 1 kasvisliemikuutio
 6 dl vettä
 2 dl laktoositonta kermaa
Pinnalle
 (gluteenittomia) korppujauhoja
 muutama nokare voita

Ohjeet

1

Kuori punajuuret sekä palsternakat ja raasta ne. Kuori ja suikaloi sipuli. Laita kasvikset voideltuun uunivuokaan ja murustele joukkoon sinihomejuusto.

2

Kuumenna paistinpannussa öljy ja lisää joukkoon Härkis sekä mausteet. Paista muutama minuutti ja lisää joukkoon nesteet. Kiehauta. Kaada seos vuokaan.

3

Ripottele pinnalle korppujauhoja ja laita päälle muutama nokare voita. Paista 175-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla reilu tunti.

Härkis®-punajuurivuoka

Ainesosat

 1 kg punajuuria
 2 pientä palsternakkaa
 1 sipuli
 170 g laktoositonta sinihomejuustoa
 1 rkl rypsiöljyä
 1 tl valkosipulijauhetta
 1 tl timjamia
 0,50 tl mustapippuria
 1 kasvisliemikuutio
 6 dl vettä
 2 dl laktoositonta kermaa
Pinnalle
 (gluteenittomia) korppujauhoja
 muutama nokare voita

Valmistusohjeet

1

Kuori punajuuret sekä palsternakat ja raasta ne. Kuori ja suikaloi sipuli. Laita kasvikset voideltuun uunivuokaan ja murustele joukkoon sinihomejuusto.

2

Kuumenna paistinpannussa öljy ja lisää joukkoon Härkis sekä mausteet. Paista muutama minuutti ja lisää joukkoon nesteet. Kiehauta. Kaada seos vuokaan.

3

Ripottele pinnalle korppujauhoja ja laita päälle muutama nokare voita. Paista 175-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla reilu tunti.

JaaTwiittaaTallenna