Härkis® Quesadillat
Kuka voisi vastustaa texmexiä – Härkis Quesadillat maistuvat pieneen tai isoon nälkään, yksin tai yhdessä isommallakin porukalla. Reseptin tomaattisalsa riittää noin kahdeksaan quesadillaan, ja säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään. Reseptin on luonut Meri-Tuuli Väntsi.
Annoskoko
8 annosta
Valmistusaika
15 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
pieniä vehnätortilloita (2 kpl/quesadilla) | |
Härkis TexMex -murskaa | |
raastettua cheddarjuustoa | |
(tuoretta jalopenoa & chilikastiketta) |
Tomaattisalsa
4 kpl | tomaattia |
½ kpl | sipuli |
1 kpl | valkosipulin kynsi |
1 tl | sokeria |
½ tl | suolaa |
2 tl | paprikajauhetta |
1 tl | juustokuminaa |
1 dl | hienonnettua korianteria tai kevätsipulin varsia |
Valmistusohje
- Tee ensin tomaattisalsa. Kuutioi tomaatit 1×1 cm paloiksi ja laita kulhoon, valuta mukaan myös herkullinen tomaattimehu leikkuulaudalta. Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja sekoita tomaatteihin. Lisää loput ainekset, sekoita ja anna maustua.
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita leivinpaperille niin monta vehnätortillaa, kuin aiot valmistaa quesadilloja, ota tarvittaessa toinen pelti käyttöön. Ripottele tortilloille ohut kerros juustoraastetta, sitten Härkis® TexMex-murskaa ja lopuksi ruokalusikallinen tomaattisalsaa. Paina kanneksi toinen tortilla ja ripottele myös sen päälle ohut kerros juustoa; juusto estää kantta kuivumasta uunissa liikaa.
- Paista 5-8 minuuttia tai kunnes juusto on paahtunut kullankeltaiseksi. Ota quesadillat uunista ja anna hetken jäähtyä, leikkaa sitten isolla veitsellä puoliksi ja tarjoa lopun tomaattisalsan ja halutessasi myös jalopenojen ja chilikastikkeen kera.
- Reseptin tomaattisalsa riittää noin 8:aan quesadillaan ja se säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään.