Hyppää sisältöön

Härkis® Quesadillat

Kuka voisi vastustaa texmexiä – Härkis Quesadillat maistuvat pieneen tai isoon nälkään, yksin tai yhdessä isommallakin porukalla. Reseptin tomaattisalsa riittää noin kahdeksaan quesadillaan, ja säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään. Reseptin on luonut Meri-Tuuli Väntsi.

Annoskoko

8 annosta

Valmistusaika

15 minuuttia

Ruokavaliot
KM
Kananmunaton

Ainesosat

pieniä vehnätortilloita (2 kpl/quesadilla)
Härkis TexMex -murskaa
raastettua cheddarjuustoa
(tuoretta jalopenoa & chilikastiketta)

Tomaattisalsa

4 kpltomaattia
½ kplsipuli
1 kplvalkosipulin kynsi
1 tlsokeria
½ tlsuolaa
2 tlpaprikajauhetta
1 tljuustokuminaa
1 dlhienonnettua korianteria tai kevätsipulin varsia

Valmistusohje

  1. Tee ensin tomaattisalsa. Kuutioi tomaatit 1×1 cm paloiksi ja laita kulhoon, valuta mukaan myös herkullinen tomaattimehu leikkuulaudalta. Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja sekoita tomaatteihin. Lisää loput ainekset, sekoita ja anna maustua.
  2. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita leivinpaperille niin monta vehnätortillaa, kuin aiot valmistaa quesadilloja, ota tarvittaessa toinen pelti käyttöön. Ripottele tortilloille ohut kerros juustoraastetta, sitten Härkis® TexMex-murskaa ja lopuksi ruokalusikallinen tomaattisalsaa. Paina kanneksi toinen tortilla ja ripottele myös sen päälle ohut kerros juustoa; juusto estää kantta kuivumasta uunissa liikaa.
  3. Paista 5-8 minuuttia tai kunnes juusto on paahtunut kullankeltaiseksi. Ota quesadillat uunista ja anna hetken jäähtyä, leikkaa sitten isolla veitsellä puoliksi ja tarjoa lopun tomaattisalsan ja halutessasi myös jalopenojen ja chilikastikkeen kera.
  4. Reseptin tomaattisalsa riittää noin 8:aan quesadillaan ja se säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään.

Haku