Hyppää sisältöön

Härkis® täytteiset uunibataatit

Täytetyt bataatit Härkis-täytteellä toimivat niin arjessa kuin viikonloppunakin.

Annoskoko

4 annosta

Valmistusaika

Yli 60 minuuttia

Ruokavaliot
G
Gluteeniton
KM
Kananmunaton

Ainesosat

4bataattia
1sipuli
2 rklöljyä
½punainen paprika
½keltainen paprika
1 pktmustapapuja (285 g / 170 g)
1 rasHärkis Härkäpapumurska Original (250 g)
½ tlsuolaa
3 dljuustoraastetta
tuoretta koriantaria

Valmistusohje

  1. Pese bataatit huolella ja kuivaa talouspaperilla. Pistele muutama reikä bataatteihin haarukalla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia, koosta riippuen.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota sipulia öljyssä hetken aikaa. Lisää joukkoon pilkotut paprikat ja kääntele muutama minuutti. Nosta jäähtymään.
  3. Huuhtele ja valuta mustapavut. Sekoita kulhossa härkäpapumurska, pavut, paprika-sipuliseos ja suola. Sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta ja hienonnetusta korianterista. Saat reseptistä vegaanisen valitsemalla vegaanisen juustoraasteen.
  4. Halkaise bataatit ja koverra hieman sisusta pois. Pilko sisus täytteen joukkoon. Nostele täytettä bataateille ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
  5. Kuorruta bataatteja 225 asteisessa uunissa 8–10 minuuttia, kunnes juusto gratinoituu kauniin ruskeaksi.
  6. Koristele hienonnetulla korianterilla.

Haku