Hyppää sisältöön

Härkäpapumuru-sienipiirakka

Ruokaisa sienipiirakka härkäpapumurulla on täydellinen iltapala tai lounas raikkaan salaatin kera. Härkäpavun paahteisen pähkinäinen maku yhdessä sienien kanssa on yksinkertaisesti herkkua!

Annoskoko

12 annosta

Valmistusaika

alle 60 minuuttia

Ruokavaliot
KM
Kananmunaton

Ainesosat

1 pktpiirakkataikinaa (pakaste)

Täyte

(n. 10 cm) purjoa
1valkosipulinkynsi
1 pkt(n. 200 g) herkkusieniä tai metsäsieniä
½ dlöljyä
1 pktHärkis® härkäpapumuru Maustamatonta
½ tlsuolaa
200 gtuorejuustoa (esim. ruohosipuli)
1 dlElovena kaurajuomaa 1,5%
1kananmuna
jauhettua valkopippuria
2 dljuustoraastetta

Valmistusohje

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele piirakkataikina noin ø 24 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  2. Pese ja suikaloi purjo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Puhdista ja viipaloi sienet.
  3. Kuumenna öljy pannulla. Lisää pannulle sipulit ja sienet. Kuumenna sekoitellen, kunnes kasvikset ovat hiukan kuullottuneet. Lisää härkäpapumuru ja paista muutama minuutti, kunnes muru saa hiukan väriä. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoittele, kunnes juusto sulaa täytteen joukkoon. Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.
  4. Sekoita kulhossa kaurajuoma, muna, valkopippuri ja juustoraaste. Kaada seos piirakan päälle. Heiluttele vuokaa, jotta maitoseos levittyy tasaisesti.
  5. Nosta piirakka uuniin ja jatka kypsentämistä vielä noin 25 minuuttia, tai kunnes piirakka on saanut sopivasti väriä.

Haku