Bao-höyrysämpylät Härkis®-täytteellä
Bao bunit eli aasialaiset höyrysämpylät ovat maukkaita tarjottavia illanistujaisiin, mutta ne valmistuvat helposti myös maistuvaksi arkiruoaksi.
Annoskoko
8 annosta
Valmistusaika
Yli 30 minuuttia
Ruokavaliot
Pikkelöidyt vihannekset
200 g | vihannesmixiä (kaalia, porkkanaa, purjoa) |
3 dl | vettä |
2 dl | sokeria |
1 dl | valkoviinietikkaa |
2 tl | suolaa |
Rapea Härkis-chilimuru
1 pkt | Härkis® Härkäpapumuru Maustamaton (250 g) |
½ rkl | öljyä |
2 rkl | seesaminsiemeniä |
3 | kevätsipulin vartta |
1 dl | makeaa chilikastiketta |
Lisäksi
limeä | |
tuoretta korianteria |
Valmistusohje
- Voit käyttää valmista vihannesmixiä tai tehdä sen itse käyttämällä suikaloitua kaalia, raastettua porkkanaa ja purjoviipaleita.
- Kiehauta liemen ainekset ja kaada se vihannesten päälle. Anna maustua viileässä.
- Kaada liemi pois ja valuta vihannekset hyvin.
- Laita härkäpapumurut paistumaan kylmälle pannulle. Paista välillä sekoitellen 10 minuuttia. Lisää seesaminsiemenet ja chilikastike. Anna karamellisoitua hetken aikaa. Lisää joukkoon pilkottu kevätsipuli.
- Höyräytä sämpylät ja kokoa ne laittamalle sämpylöiden pohjalle majoneesia, vihanneksia, härkäpamurua ja korianteria. Purista päälle limeä ja herkuttele!