Hyppää sisältöön

Bao-höyrysämpylät Härkis®-täytteellä

Bao bunit eli aasialaiset höyrysämpylät ovat maukkaita tarjottavia illanistujaisiin, mutta ne valmistuvat helposti myös maistuvaksi arkiruoaksi.

Annoskoko

8 annosta

Valmistusaika

Yli 30 minuuttia

Ruokavaliot
KM
Kananmunaton
L
Laktoositon
M
Maidoton
V
Vegaaninen

Pikkelöidyt vihannekset

200 gvihannesmixiä (kaalia, porkkanaa, purjoa)
3 dlvettä
2 dlsokeria
1 dlvalkoviinietikkaa
2 tlsuolaa

Rapea Härkis-chilimuru

1 pktHärkis® Härkäpapumuru Maustamaton (250 g)
½ rklöljyä
2 rklseesaminsiemeniä
3
kevätsipulin vartta
1 dlmakeaa chilikastiketta

Lisäksi

limeä
tuoretta korianteria

Valmistusohje

  1. Voit käyttää valmista vihannesmixiä tai tehdä sen itse käyttämällä suikaloitua kaalia, raastettua porkkanaa ja purjoviipaleita.
  2. Kiehauta liemen ainekset ja kaada se vihannesten päälle. Anna maustua viileässä.
  3. Kaada liemi pois ja valuta vihannekset hyvin.
  4. Laita härkäpapumurut paistumaan kylmälle pannulle. Paista välillä sekoitellen 10 minuuttia. Lisää seesaminsiemenet ja chilikastike. Anna karamellisoitua hetken aikaa. Lisää joukkoon pilkottu kevätsipuli.
  5. Höyräytä sämpylät ja kokoa ne laittamalle sämpylöiden pohjalle majoneesia, vihanneksia, Härkistä ja korianteria. Purista päälle limeä ja herkuttele!

Haku