Dutch baby -pannukakut ja härkäpapumuru
Dutch baby on valurautapannussa valmistuva, kuohkea pannari. Se viimeistellään ruokaisaksi Härkis® härkäpapumurulla ja kasviksilla. Lopputulos sopii niin brunssipöytään kuin illanistujaisten kohokohdaksi.
Annoskoko
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
2 rkl | voita tai margariinia |
3 isoa | huoneenlämpöistä kananmunaa |
2 dl | huoneenlämpöistä täysmaitoa |
1,75 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
2 rkl | maissitärkkelystä |
½ tl | sormisuolaa |
mustapippuria myllystä | |
1 rkl | voiteluun voita tai margariinia |
Päälle
1 pkt | Härkis härkäpapumuru Umamia (250 g) |
½ | Lisäksi: yrttejä, avokadoa, salaattia, tomaattia tai muita kasviksia |
Valmistusohje
- Laita yksi iso paistinpannu (halkaisija n. 25 cm) tai 4 pienempää esim. blinipannua uuniin. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Sulata voi tai margariini. Vatkaa munat vaahdoksi sähkövatkaimella. Kaada maito joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Lisää voi tai margariini. Sekoita joukkoon jauhot, maissitärkkelys ja mausteet.
- Voitele kuuma paistinpannu. Kaada taikina pannulle. Paista isoa pannua uunissa n. 20 minuuttia ja pieniä noin 10 minuuttia.
- Paista härkäpapumuru rapeaksi kuumalla pannulla, pakkauksen makuöljy riittää. Lusikoi härkäpapumurua pannareille. Viimeistele yrteillä, salaatilla, avokadolla ja muilla kasviksilla.