Hyppää sisältöön

Härkis® härkäpapu­suikale-nuudeli­salaatti

Tässä aasialaisessa nuudelisalaatissa raikkaat maut yhdessä rapeiden Härkis-härkäpapusuikaleiden ja rouskuvien pähkinöiden kanssa on herkkua. Voit myös tehdä reseptin tuplana – tämä salaatti nimittäin säilyy hyvin myös seuraavaan päivään jääkaapissa.

Annoskoko

4 annosta

Valmistusaika

Alle 30 minuuttia

Ruokavaliot
G
Gluteeniton
KM
Kananmunaton
L
Laktoositon
M
Maidoton

Ainesosat

200 griisinuudelia
100 gkaalia, suikaloituna
100 gporkkanaa, suikaloituna
1 rasHärkis Härkäpapusuikale Lempeä sitruuna (250 g)
suolapähkinöitä
tuoretta korianteria

Kastike

2 rklsoijakastiketta
2 rklöljyä
1 rklseesamiöljyä
½ chilipalko, suikaloituna (voit käyttää tilalla myös 1 tl chilihiutaleita)
1 tlseesaminsiemeniä
1 tlinkivääriä, raastettuna
1 tlvalkosipulia, raastettuna
1 rklriisiviinietikkaa
1 tllimenmehua
1 tlsokeria
1 tlkalakastiketta

Valmistusohje

  1. Kypsennä riisinuudeli pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Lisää joukkoon hieman öljyä, joka estää nuudeleita tarttumasta keskenään ja anna jäähtyä.
  2. Suikaloi kaali ja vuole porkkanasta ohuita nauhoja kuorimaveitsellä tai suikaloi veitsellä.
  3. Paista härkäpapusuikaleet kuumalla pannulla rapeiksi.
  4. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainesosat hyvin keskenään.
  5. Sekoita kaalisuikaleet, porkkanasuikaleet, riisinuudelit ja kastike. Lisää salaatin päälle härkäpapusuikaleet, rouhittuja suolapähkinöitä ja tuoretta korianteria.

Haku