Hyppää sisältöön

Härkis® kaalikääryleet

Kuka voi vastustaa perinteisiä kaalikääryleitä! Nämä kääryleet suorastaan rakastavat täyteläisen makuista ja suloisen pehmeää Härkis-täytettä. Tätä on pakko testata.

Reseptin on luonut My Bliss Ktchn.

Annoskoko

4 annosta

Valmistusaika

Yli 2 tuntia

Ruokavaliot
G
Gluteeniton
KM
Kananmunaton
L
Laktoositon
M
Maidoton
V
Vegaaninen

Ainesosat

1 kpl keskikokoinen kaali
1 tlsuolaa per 1 l vettä

Täyte

2 dlkeitettyä puuroriisiä
2 dl hienonnettuja kaalin sisälehtiä
1 kpl iso sipuli
2 kpl valkosipulin kynttä
1 rkl öljyä
1 rasHärkis Härkäpapumurska Original (250 g)
1 kplkasvisliemifondi
1 tlmeiramia
1 kplkananmuna, jonka voi myös jättää pois, jos halutaan tehdä vegaanisena
1 ½ dlkaurakermaa
1 dlkaalin keitinlientä
mustapippuria myllystä

Kääryleiden pinnalle

margariini- tai voinokareita (käytä maidotonta margariinia vegaaniseen versioon)

Valeluun

suhteessa: puolet kaalin keitinlientä (noin 1 dl), neljäsosa siirappia (noin 1⁄2 dl) ja neljäsosa kaurakermaa

Valmistusohje

  1. Poista kaalin kanta ja uloimmat lehdet. Keitä kaali isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä.
  2. Irrota kaalista lehtiä sitä mukaa kun lehdet pehmenevät. Nosta lehdet valumaan nurinpäin käännetyn kulhon päälle. Säästä keitinliemi.
  3. Keitä riisi ja hienonna kaalin sisälehtiä täytteeseen.
  4. Kuullota pannulla tilkassa öljyä hienonnettu sipuli ja valkosipulin kynnet.
  5. Lisää pannulle härkäpapumurska ja kasvisfondi. Pyörittele härkäpapumurskaa pannulla ja samalla hienonna haarukalla härkäpapumurskapaloja.
  6. Sekoita kaikki täytteen ainekset. Täyte saa olla löysähköa.
  7. Ohenna kaalin paksut lehtiruodit. Laita täytettä kaalin lehdille, taita lehtien reunat ylös ja kääri paketiksi. Asettele kaalikääryleet voideltuun uunivuokaan vierekkäin saumapuoli alaspäin.
  8. Valele kääryleitä valeluliemellä ja laita päälle margariininokareita.
  9. Paista kaalikääryleitä uunin alaosassa 225 asteessa noin 10–15 min kunnes ovat saaneet hieman väriä.
  10. Alenna uunin lämpö 175 asteeseen ja anna kääryleiden hautua uunissa 1.5 tuntia. Valele kääryleitä liemellä useita kertoja paistamisen aikana.

Haku