Härkis® Kaurajauhis-cocktailpyörykät
Mukavan mausteiset Härkis Kaurajauhis-cocktailpyörykät ovat täydellinen match illanistujaisten ja juhlien tarjottavaksi. Tarjoile pyörykät herkullisten dippien kanssa.
Annoskoko
45 kappaletta
Valmistusaika
Alle 60 minuuttia
Ruokavaliot
Cocktailpyörykät
2 | munaa |
1 dl | vettä |
½ rkl | soijakastiketta |
1 ½ tl | Sambal Oelec chilitahnaa |
1 ¾ dl | korppujauhoja |
1 pkt | Härkis Kaurajauhis (225 g) |
1 | suippopaprika |
2 | valkosipulinkynttä |
maun mukaan | persiljaa |
100 g | fetajuustoa |
Artisokka-tomaattidippikastike
1 prk | grillattua latva-artisokkaa (285 g) |
½ dl | aurinkokuivattuja tomaatteja |
100 g | ranskankermaa |
2–3 rkl | artisokan marinointilientä |
maun mukaan | sokeria ja sitruunamehua |
Kermaviili-basilikadippikastike
200 g | kermaviiliä |
runsaasti | tuoretta basilikaa |
1 tl | sitruunamehua |
1 tl | (karkeaa Dijon) sinappia |
1 tl | sokeria |
ripaus | suolaa |
Valmistusohje
- Mittaa astiaan munat, vesi, mausteet, korppujauhot ja Kaurajauhis. Sekoita hyvin.
- Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja purista ylimääräinen neste pois. Hienonna valkosipulinkynnet sekä persilja ja murustele feta. Yhdistä kaikki massan joukkoon ja sekoita hyvin. Jos massa tuntuu liian pehmeältä, lisää joukkoon hieman korppujauhoja.
- Pyöritä massasta öljytyin käsin pieniä pyöryköitä. Paista pyörykät varovasti runsaassa öljyssä kullanruskeiksi ja rapeiksi.
- Kermaviili-basilikadippikastike
- ekoita kermaviilin joukkoon silputtu basilika ja mausteet. Anna tekeytyä kylmässä hetken aikaa.
- Artisokka-tomaattidippikastike
- Valuta artisokat ja tomaatit. Yhdistä kaikki aineet ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Tarkista maku ja anna vetäytyä kylmässä hetken aikaa.