Hyppää sisältöön

Härkis® Kaurajauhis-cocktail­pyörykät

Mukavan mausteiset Härkis Kaurajauhis-cocktailpyörykät ovat täydellinen match illanistujaisten ja juhlien tarjottavaksi. Tarjoile pyörykät herkullisten dippien kanssa.

Annoskoko

45 kappaletta

Valmistusaika

Alle 60 minuuttia

Ruokavaliot

Cocktailpyörykät

2munaa
1 dlvettä
½ rklsoijakastiketta
1 ½ tlSambal Oelec chilitahnaa
1 ¾ dlkorppujauhoja
1 pktHärkis Kaurajauhis (225 g)
1suippopaprika
2valkosipulinkynttä
maun mukaanpersiljaa
100 gfetajuustoa

Artisokka-tomaattidippikastike

1 prkgrillattua latva-artisokkaa (285 g)
½ dlaurinkokuivattuja tomaatteja
100 granskankermaa
2–3 rklartisokan marinointilientä
maun mukaansokeria ja sitruunamehua

Kermaviili-basilikadippikastike

200 gkermaviiliä
runsaastituoretta basilikaa
1 tlsitruunamehua
1 tl(karkeaa Dijon) sinappia
1 tlsokeria
ripaus suolaa

Valmistusohje

  1. Mittaa astiaan munat, vesi, mausteet, korppujauhot ja Kaurajauhis. Sekoita hyvin.
  2. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja purista ylimääräinen neste pois. Hienonna valkosipulinkynnet sekä persilja ja murustele feta. Yhdistä kaikki massan joukkoon ja sekoita hyvin. Jos massa tuntuu liian pehmeältä, lisää joukkoon hieman korppujauhoja.
  3. Pyöritä massasta öljytyin käsin pieniä pyöryköitä. Paista pyörykät varovasti runsaassa öljyssä kullanruskeiksi ja rapeiksi.
  4. Kermaviili-basilikadippikastike
  5. ekoita kermaviilin joukkoon silputtu basilika ja mausteet. Anna tekeytyä kylmässä hetken aikaa.
  6. Artisokka-tomaattidippikastike
  7. Valuta artisokat ja tomaatit. Yhdistä kaikki aineet ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Tarkista maku ja anna vetäytyä kylmässä hetken aikaa.

Haku