Hyppää sisältöön

Härkis® Mac and Cheese

Härkis Mac & Cheese – yksinkertaista ja superherkullista – amerikkalaisten lohturuokapöydästä meille rantautunut resepti taipuu nyt paitsi perinteiseen maitopohjaiseen kuin vegaaniseenkin kokkailuun. Reseptissä vaihtoehdot sinun mieltymyksesi mukaan.

Reseptin on luonut My Bliss Ktchn.

Annoskoko

5 annosta

Valmistusaika

Alle 60 minuuttia

Ruokavaliot
G
Gluteeniton
KM
Kananmunaton
L
Laktoositon
M
Maidoton
V
Vegaaninen

Ainesosat

200 g (noin)fusilli-pastaa (normaali tai gluteeniton)
1 rasHärkis Härkäpapumurska Original (250 g)
150 gvarsiparsakaalia
oliiviöljyä
pari ripausta / maun mukaansuolaa
⅓ tlrouhittua mustapippuria
½ tlvalkosipulijauhetta
2 dlsipulinmakuista kermaa (esim. kaurakerma)
1 dllisäksi tarvittaessa maustamatonta kermaa (esim. kaurakerma)
3 rkl(ravintohiivahiutaleita halutessasi)
1 tlkeltaista makeaa sinappia (varmista vegaanisuus tarvittaessa)
2 rklsitruunan mehua
150 gcheddar-tyylistä juustoa (maitopohjainen tai vegaaninen)

Huom!

 
Kauratuotteiden ja sinapin kohdalla huomioi tarvittaessa gluteenittomuus

Valmistusohje

  1. Esikeitä pasta suolalla maustetussa vedessä (älä keitä täysin kypsäksi). Valuta ja kaada takaisin kattilaan.
  2. Paahda härkäpapumurska hetki oliiviöljyssä pannulla. Lisää joukkoon mausteet sekä pestyt ja pilkotut varsiparsakaalit. Paahda vielä muutama minuutti.
  3. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  4. Sekoita sipulinmakuisen kaurakerman joukkoon ravintohiivahiutaleet, sinappi ja sitruunan mehu.
  5. Yhdistä pasta, härkäpapumurska-parsakaaliseos ja sipulinmakuinen maustettu kaurakerma. Sekoita hyvin ja kaada öljyttyyn uunivuokaan. Jos seos tuntuu kuivalta, lisää vielä maustamatonta kaurakermaa noin 1 dl ja sekoita.
  6. Raasta reilusti (noin 150 g) vegaanista tai maitopohjaista ”cheddaria” ja ripottele se päällimmäiseksi.
  7. Laita vuoka uuniin noin 20 minuutiksi.

Haku