Härkis® Mac and Cheese
Härkis Mac & Cheese – yksinkertaista ja superherkullista – amerikkalaisten lohturuokapöydästä meille rantautunut resepti taipuu nyt paitsi perinteiseen maitopohjaiseen kuin vegaaniseenkin kokkailuun. Reseptissä vaihtoehdot sinun mieltymyksesi mukaan.
Reseptin on luonut My Bliss Ktchn.
Annoskoko
5 annosta
Valmistusaika
Alle 60 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
200 g (noin) | fusilli-pastaa (normaali tai gluteeniton) |
1 ras | Härkis Härkäpapumurska Original (250 g) |
150 g | varsiparsakaalia |
oliiviöljyä | |
pari ripausta / maun mukaan | suolaa |
⅓ tl | rouhittua mustapippuria |
½ tl | valkosipulijauhetta |
2 dl | sipulinmakuista kermaa (esim. kaurakerma) |
1 dl | lisäksi tarvittaessa maustamatonta kermaa (esim. kaurakerma) |
3 rkl | (ravintohiivahiutaleita halutessasi) |
1 tl | keltaista makeaa sinappia (varmista vegaanisuus tarvittaessa) |
2 rkl | sitruunan mehua |
150 g | cheddar-tyylistä juustoa (maitopohjainen tai vegaaninen) |
Huom!
Kauratuotteiden ja sinapin kohdalla huomioi tarvittaessa gluteenittomuus |
Valmistusohje
- Esikeitä pasta suolalla maustetussa vedessä (älä keitä täysin kypsäksi). Valuta ja kaada takaisin kattilaan.
- Paahda härkäpapumurska hetki oliiviöljyssä pannulla. Lisää joukkoon mausteet sekä pestyt ja pilkotut varsiparsakaalit. Paahda vielä muutama minuutti.
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
- Sekoita sipulinmakuisen kaurakerman joukkoon ravintohiivahiutaleet, sinappi ja sitruunan mehu.
- Yhdistä pasta, härkäpapumurska-parsakaaliseos ja sipulinmakuinen maustettu kaurakerma. Sekoita hyvin ja kaada öljyttyyn uunivuokaan. Jos seos tuntuu kuivalta, lisää vielä maustamatonta kaurakermaa noin 1 dl ja sekoita.
- Raasta reilusti (noin 150 g) vegaanista tai maitopohjaista ”cheddaria” ja ripottele se päällimmäiseksi.
- Laita vuoka uuniin noin 20 minuutiksi.