Hyppää sisältöön

Härkis® melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana eli munakoiso-tomaattivuoka on kaikessa yksinkertaisuudessaan mitä maistuvin kasvisruoka. Lisäämällä joukkoon rapeaksi paahdettua Härkis-murua saat ruoasta entistäkin ruokaisamman ja härkullisemman! 

Härkis melanzane alla parmigiana
Annoskoko

5 annosta

Valmistusaika

yli 60 minuuttia

Ruokavaliot
G
Gluteeniton
KM
Kananmunaton

Ainesosat

800 gmunakoisoa
öljyä, suolaa ja mustapippuria
2sipulia
2valkosipulinkynttä
½ dlöljyä
1 kgtomaattimurskaa
2 dlvettä
½ dlmakeaa chilikastiketta
1kasvisliemikuutio
2 tlkuivattua basilikaa
1 pktHärkis härkäpapumuru Maustamatonta (250g)
2 rklöljyä
½ tlpaprikajauhetta
½ tlvalkosipulijauhetta
450 gmozzarellaa siivuina
3 dlraastettua parmesaania
reilustituoretta basilikaa

Valmistusohje

  1. Laita uuni kuumenemaan kiertoilmalla 200 asteeseen. Viipaloi munakoisot reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Asettele siivut leivinpaperoidulle uunipellille. Sivele viipaleet molemmin puolin öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa kunnes pinta alkaa ruskistua, noin 15 minuutin ajan. 
  2. Valmista kastike. Kuori ja pilko sipulit ja freesaa ne öljyssä. Lisää nesteet ja kasviliemikuutio, anna kiehua ilman kantta noin 40 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta basilikalla. 
  3. Ripottele Härkis uunipellille, lisää öljy sekä mausteet ja sekoita hyvin. Paista uunissa 10 minuuttia. 
  4. Lisää uunin lämpötilaksi 225 astetta. Lado voidellun uunivuoan pohjalle munakoisiviipaleita. Levitä päälle kastiketta. Asettele kastikkeen päälle Härkistä, basilikanlehtiä, mozzarellaviipaleita ja ripottele päälle 1/3 parmesaaniraasteesta. Kokoa loput kaksi kerrosta samalla tavalla. 
  5. Kypsennä uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Anna melanzanen vetäytyä hetken aikaa ja ripottele pinnalle tuoretta basilikaa. 

Haku