Hyppää sisältöön

Härkis®-pitaleivät

Herkulliset pitaleivät on täytetty rapeaksi paistetuilla Härkis suikaleilla ja kasviksilla. Itse tehdyt kastikkeet kruunaavat tämän herkun!

Annoskoko

8 annosta

Valmistusaika

Alle 60 minuuttia

Ruokavaliot
KM
Kananmunaton

Jogurttikastike

400 gturkkilaista jogurttia
1 dlmajoneesia
1 tlsitruunamehua
½ tlsuolaa
½ tlsokeria

Tomaattikastike

1sipuli
½ dlöljyä
1 ½ tlsavupaprikajauhetta
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 rkltomaattisosetta
1 rkl(Dijon) sinappia
2 prkchilitomaattimurskaa (à 390 g)
1 dlvettä
1 tlsokeria
1 tlsuolaa

Lisäksi

1 pktHärkis härkäpapusuikale valkosipuli & yrtit (250 g)
8pitaleipää
esim. salaattia, tomaattiviipaleita, turkinpippureita, valkosipulinkynsiä

Valmistusohje

  1. Sekoita kaikki jogurttikastikkeen aineet keskenään ja laita kastike kylmään tekeytymään.
  2. Kuori ja pilko sipuli. Freesaa sipulia ja mausteita hetken aikaa öljyssä.
  3. Lisää tomaattimurskat, vesi, sokeri ja suola. Hauduta sekoitellen noin puoli tuntia.
  4. Paista härkäpapusuikaleet kuumalla pannulla rapeiksi. Lämmitä pitaleivät pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa leivät auki taskuiksi.
  5. Täytä pitat Härkis suikaleilla, tomaatilla ja salaatilla. Mausta tomaatti- ja jogurttikastikkeilla sekä valkosipulinkynsillä ja pepperoneilla oman maun mukaan.
  6. Voit valmistaa pitaleivät myös itse ->https://sunnuntai.fi/reseptit/pitaleivat

Haku