Hyppää sisältöön

Peruna-bataattimuusi kaura-pinaattipyöryköillä

Tässä reseptissä valmiit pyörykät sujahtavat suussa sulavan bataattimuusin joukkoon.

Annoskoko

3–4 annosta

Valmistusaika

Yli 60 minuuttia

Ruokavaliot
G
Gluteeniton
KM
Kananmunaton

Ainesosat

1 kgmuusiperunoita
500 gbataattia
50 gvoita
2 dlruokakermaa
½ rklsitruunamehua
1 ½ tlsuolaa
2 dljuustoraastetta

Lisäksi

1 pktHärkis Kaura-pinaattipyörykkä (200 g)

Valmistusohje

  1. Kuori ja paloittele perunat ja bataatti. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja höyrytä juurekset kattilassa.
  2. Soseuta juurekset perunasurvimella tai sähkövatkaimella.
  3.  Lisää joukkoon rasva, ruokakerma, sitruunamehu ja suola. Vatkaa kuohkeaksi ja sekoita joukkoon vielä juustoraaste.
  4. Lusikoi muusi uunivuokaan ja painele seokseen pyörykät.
  5. Paista 225-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.

Haku