Hyppää sisältöön

Peruna-härkäpapu­muru­vuoka

Perinteiset ja puhtaat maut kunniaan. Helppo peruna-härkäpapumuruvuoka on lämmin tuulahdus makumuistoja ja maistuva herkku koko perheelle.

Reseptin on luonut My Bliss Ktchn.

Annoskoko

4-5 annosta

Valmistusaika

Yli 60 minuuttia

Ruokavaliot
G
Gluteeniton
KM
Kananmunaton
L
Laktoositon
M
Maidoton
V
Vegaaninen

Ainesosat

1 kgperunoita
1 kpliso sipuli
2 kplvalkosipulin kynttä
1 rasHärkis® Härkäpapumuru Maustamaton (250 g)
tilkkaoliiviöljyä
1 lvettä
2 kplkasvisliemikuutiota
15 kplkokonaista maustepippuria

Tarjoiluun / koristeeksi

esimerkiksi lehtipersiljaa

Valmistusohje

  1. Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi siivuiksi. Hienonna ja kuullota sipuli sekä valkosipulin kynnet.
  2. Pyörittele härkapapumurua öljytilkassa paistinpannulla ja lisää seokseen kuullotetut sipulit.
  3. Kiehauta kattilassa 1 litra vettä ja liota joukkoon kasvisliemikuutiot.
  4. Levitä öljytyn uunivuoan pohjalle kerros perunaviipaleita ja päälle kerros härkäpapumuru-sipuliseosta. Toista sama kaksi kertaa ja laita päällimmäiseksi kerros perunaviipaleita.
  5. Ripottele perunakerroksen päälle kokonaiset maustepippurit. Kaada kasvislientä vuokaan perunoiden päälle niin paljon, että perunat juuri peittyvät.
  6. Paista peruna-härkäpapumuruvuokaa ensin 250 asteessa noin puoli tuntia. Alenna sitten lämpö 200 asteeseen ja paista vielä tunti. Sen jälkeen sammuta uuni ja anna hautua uunissa vielä puoli tuntia.
  7. Painele välillä perunaviipaleita lastalla kasvisliemen joukkoon, jotta päällimmäiset viipaleet eivät kuivu.

Haku