Peruna-härkäpapumuruvuoka
Perinteiset ja puhtaat maut kunniaan. Helppo peruna-härkäpapumuruvuoka on lämmin tuulahdus makumuistoja ja maistuva herkku koko perheelle.
Reseptin on luonut My Bliss Ktchn.
Annoskoko
4-5 annosta
Valmistusaika
Yli 60 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
1 kg | perunoita |
1 kpl | iso sipuli |
2 kpl | valkosipulin kynttä |
1 ras | Härkis® Härkäpapumuru Maustamaton (250 g) |
tilkka | oliiviöljyä |
1 l | vettä |
2 kpl | kasvisliemikuutiota |
15 kpl | kokonaista maustepippuria |
Tarjoiluun / koristeeksi
esimerkiksi lehtipersiljaa |
Valmistusohje
- Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi siivuiksi. Hienonna ja kuullota sipuli sekä valkosipulin kynnet.
- Pyörittele härkapapumurua öljytilkassa paistinpannulla ja lisää seokseen kuullotetut sipulit.
- Kiehauta kattilassa 1 litra vettä ja liota joukkoon kasvisliemikuutiot.
- Levitä öljytyn uunivuoan pohjalle kerros perunaviipaleita ja päälle kerros härkäpapumuru-sipuliseosta. Toista sama kaksi kertaa ja laita päällimmäiseksi kerros perunaviipaleita.
- Ripottele perunakerroksen päälle kokonaiset maustepippurit. Kaada kasvislientä vuokaan perunoiden päälle niin paljon, että perunat juuri peittyvät.
- Paista peruna-härkäpapumuruvuokaa ensin 250 asteessa noin puoli tuntia. Alenna sitten lämpö 200 asteeseen ja paista vielä tunti. Sen jälkeen sammuta uuni ja anna hautua uunissa vielä puoli tuntia.
- Painele välillä perunaviipaleita lastalla kasvisliemen joukkoon, jotta päällimmäiset viipaleet eivät kuivu.