Ramen-nuudelikeitto Härkis®pyöryköillä
Ramenkeitto on lämmittävä japanilainen nuudelikeitto, joka on makua tulvillaan. Tämän kasvisversion kruunaavat Härkis Korean BBQ härkäpapupyörykät.
![](https://harkis.fi/wp-content/uploads/sites/3/2024/04/Ramen_harkapapupyorykoilla.jpg)
Annoskoko
4 annosta
Valmistusaika
alle 30 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
Liemi
3 | valkosipulinkynttä |
1 ½ rkl | öljyä |
1 ½ rkl | inkivääritahnaa |
1 ½ l | vettä |
1 | kasvisliemikuutio |
2 rkl | soijakastiketta |
2 rkl | riisiviinietikkaa |
1 ½ rkl | misotahnaa |
Lisäksi
2 | pientä porkkanaa |
100 g | ruskeita herkkusieniä |
100 g | broccoliinia |
150 g | ramen-nuudeleita |
1 pkt | Härkis Härkäpapupyöryköitä Korean BBQ (200g) |
kevätsipulisilppua ja chili-valkosipuliöljyä |
Valmistusohje
- Kuori ja pilko valkosipulinkynnet ja freesaa öljyssä inkivääritahnan kanssa.
- Lisää vesi ja loput raaka-aineet. Anna kiehua ilman kantta noin 20 minuuttia. Lisää sen jälkee joukkoon pyörykät ja anna kuumentua.
- Suikaloi porkkanat ohuiksi nauhoiksi esimerkiksi kuorimaveitsen avulla. Paloittele herkkusienet ja broccoliini. Jos haluat sienistä ja broccoliinista hieman pehmeämpiä, voit paistaa niitä hetken aikaa pannulla.
- Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan.
- Annostele keittokulhoihin nuudelit, vihannekset ja pyörykät. Kaada liemi kiehuvana kulhoihin. Viimeistele annokset kevätsipulilla ja chili-valkosipuliöljyllä.