Sitruunainen tagine
Sitruunainen tagine Härkis® -härkäpapusuikaleilla on ihanan värikäs ja supermaukas marokkolainen pata, joka valmistuu helposti yhdessä padassa.
Reseptin on luonut Minska.
Annoskoko
5-6 annosta
Valmistusaika
yli 60 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
3 rkl | oliiviöljyä |
1 | punasipuli |
1 | kesäkurpitsa |
2 suurta tai 3 pientä | porkkanaa |
2 | keltaista tai oranssia paprikaa |
6 kynttä | valkosipulia |
3 rkl | tomaattipyrettä |
2 ½ tl | jauhettua korianteria |
2 ½ tl | juustokuminaa eli jeeraa |
1 tl | kanelia |
½ tl | mustapippuria |
½ tl | kurkumaa |
2 rkl | raastettua sitruunan kuorta |
1 rkl | siirappia tai hunajaa |
2–3 | harissaa |
1 pkt | Härkis Härkäpapusuikale Lempeä sitruuna (250 g) |
2 tlk | kuorittuja kirsikkatomaatteja (yhteensä noin 800g ) |
250 g | tuoreita kirsikkatomaatteja, keltaisia ja punaisia |
350 ml | kasvislientä |
½ dl | sitruunamehua |
12 | kuivattua aprikoosia |
kourallinen | tuoretta lehtipersiljaa |
noin kymmenen lehteä | tuoretta minttua |
suolaa maun mukaan |
Valmistusohje
- Hienonna sipuli, leikkaa kesäkurpitsa puolikuun muotoisiksi kiekoiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat ja pilko paprika suuriksi lohkoiksi.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa haudutuskattilassa. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan lisää muut vihannekset.
- Sekoittele noin 10 min ajan ja murskaa joukkoon valkosipulinkynnet sekä korianteri, juustokumina, kaneli, mustapippuri ja kurkuma. Sekoittele vielä muutaman minuutin ajan.
- Lisää joukkoon harissa, siirappi, kirsikkatomaatit tölkistä sekä tuoreet ja kasvisliemi sekä härkäpapusuikaleet. Pilko aprikoosit ja lisää ne pataan.
- Kypsennä matalalla lämmöllä 60 min välillä sekoittaen ja sammuta levy. Voit tehdä padan reilusti etukäteen, sillä se vain paranee saadessaan maustua ja kypsyä.