Hyppää sisältöön

Sitruunainen tagine

Sitruunainen tagine Härkis® -härkäpapusuikaleilla on ihanan värikäs ja supermaukas marokkolainen pata, joka valmistuu helposti yhdessä padassa.

Reseptin on luonut Minska.

Annoskoko

5-6 annosta

Valmistusaika

yli 60 minuuttia

Ruokavaliot
G
Gluteeniton
KM
Kananmunaton
L
Laktoositon
M
Maidoton
V
Vegaaninen

Ainesosat

3 rkloliiviöljyä
1 punasipuli
1kesäkurpitsa
2 suurta tai 3 pientäporkkanaa
2keltaista tai oranssia paprikaa
6 kynttävalkosipulia
3 rkltomaattipyrettä
2 ½ tljauhettua korianteria
2 ½ tljuustokuminaa eli jeeraa
1 tlkanelia
½ tl mustapippuria
½ tlkurkumaa
2 rklraastettua sitruunan kuorta
1 rklsiirappia tai hunajaa
2–3harissaa
1 pktHärkis Härkäpapusuikale Lempeä sitruuna (250 g)
2 tlkkuorittuja kirsikkatomaatteja (yhteensä noin 800g )
250 gtuoreita kirsikkatomaatteja, keltaisia ja punaisia
350 mlkasvislientä
½ dlsitruunamehua
12kuivattua aprikoosia
kourallinentuoretta lehtipersiljaa
noin kymmenen lehteätuoretta minttua
suolaa maun mukaan

Valmistusohje

  1. Hienonna sipuli, leikkaa kesäkurpitsa puolikuun muotoisiksi kiekoiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat ja pilko paprika suuriksi lohkoiksi.
  2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa haudutuskattilassa. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan lisää muut vihannekset.
  3. Sekoittele noin 10 min ajan ja murskaa joukkoon valkosipulinkynnet sekä korianteri, juustokumina, kaneli, mustapippuri ja kurkuma. Sekoittele vielä muutaman minuutin ajan.
  4. Lisää joukkoon harissa, siirappi, kirsikkatomaatit tölkistä sekä tuoreet ja kasvisliemi sekä härkäpapusuikaleet. Pilko aprikoosit ja lisää ne pataan.
  5. Kypsennä matalalla lämmöllä 60 min välillä sekoittaen ja sammuta levy. Voit tehdä padan reilusti etukäteen, sillä se vain paranee saadessaan maustua ja kypsyä.

Haku