Hyppää sisältöön

Sitruunarisotto ja rapeaa härkäpapumurua

Reseptissä kermainen risotto ja sitruksisen raikas maku on yhdistetty herkulliseksi kokonaisuudeksi. Annoksen viimeistelee Härkis® härkäpapumuru, joka paistettuna tuo ruokaan ihanaa rapeutta ja täyteläistä makua.

Annoskoko

4 annosta

Valmistusaika

Alle 30 minuuttia

Ruokavaliot
G
Gluteeniton
KM
Kananmunaton
L
Laktoositon

Ainesosat

1 lkasvislientä
¾ dlöljyä
1sipuli
1sitruuna (kuori raastettuna ja mehu)
4 dlrisottoriisiä
1 dlvalkoviiniä
1 dlraastettua parmesaania

Päälle

1 pktHärkis Härkäpapumurska Original (250 g)
½ dlöljyä
1 dlrucolaa

Valmistusohje

  1. Kuumenna erillisessä kattilassa kasvisliemi (esim. vedestä ja kasvisliemikuutiosta tai fondista).
  2. Kuullota pannulla öljyssä hienonnettu sipuli ja sitruunan kuori. Lisää riisi, ja kuullota hetken, kunnes riisi on läpikuultavaa.
  3. Lisää pannulle valkoviini ja kiehauta kunnes valkoviiniä on jäljellä noin puolet. Lisää kasvislientä riisin joukkoon aina kauhallinen kerrallaan ja sekoita riisiä aina nesteen lisäyksen jälkeen. Lisää nestettä, kunnes riisi on kypsää.
  4. Lisää lopuksi sitruunamehu ja anna hautua vielä hiljalleen. Sekoita joukkoon kevyesti parmesaaniraaste.
  5. Paista härkäpapumuru rapeaksi eri pannulla ja ripottele risoton pinnalle. Viimeistele rucolalla ja vielä halutessasi parmesaanilastuilla.

Haku